Slavne prosidbe

Piše: Redakcija

Slavnima nije dovoljno samo kleknuti i zgovoriti čuvenu rečenicu: “Hoćeš li da se udati za mene?” Njihove prosidbe su neobične, ali i skupe. Nijedna od ovih dama nije odbila prosidbu, ali mnogi od ovih parova odavno nisu u brak.

Kim Kardashian i Kanye West

prosidba kim1

Četiri mjeseca nakon što mu je rodila prvo dijete, djevojčicu North, Kanye West zaprosio je Kim Kardashian, i to na njen 33. rođendan. Reper je za ovaj događaj iznajmio stadion i angažirao orkestar od 50 članova, koji je svirao dok je on zatražio dopuštenje Kimine mame Kris Jenner da oženi njenu kćerku, a zatim se na jumbo ekranu pojavila poruka “Molim te, udaj se za mene”.

 Katie Holmes i Tom Cruise

Tom Cruise and Katie Holmes at the Marseille Old Harbour in Marseille, France. (Photo by Tony Barson/WireImage)

Nakon provg izlaska Tom Cruise se, govorio je, zaljubio u Katie Holmes. Zaprosio ju je nakon samo dva mjeseca veze, na Eiffelovom tornju u Parizu, koji je za ovu priliku iznajmio samo za njih dvoje. Kazao je da je to požurio učiniti, jer se plašio da bi Katie prva mogla zaprositi njega.

 Vojvotkinja Kate Middleton i princ William

prosidba princ

Nakon osam godina veze princ William odlučio je pitati svoju djevojku Kate Middleton najteže pitanje na svijetu. Kate je rekla “da” na romantičnom odmoru u Keniji. Princ je iz ruksaka izvadio 18-karatni prsten s ovalnim safirom okruženim s 14 manjih dijamanata, kojima je njegov otac, princ Charles, zaprosio Dianu Spencer i bajka je počela. Kasnije je kazao kako je prsten nosio tri sedmice i sakupljao hrabrost da to učini.

 Pink i Carey Hart

prosidba pink

Slavna pjevačica svog sadašnjeg supruga Careyja Harta zaprosila je tokom njegove motociklističke utrke, i to putem jednog semafora uz stazu. On u početku nije shvatio šta se događa, te je krenuo u još jedan krug, a kad ga je napokon primijetio, maknuo se sa staze samo kako bi rekao da.

Christina Aguilera i Jordan Bratman

prosidba christina

Muzički producent zaprosio je pop zvijezdu na odmoru u Kaliforniji.
Hotelsku sobu ispunio je laticama ruža i velikim brojem poklona, među kojima je bila i pjesma. Posljednji poklon bio je prsten od pet karata. Prihvatila ga je, naravno.

Mariah Carey i Nick Cannon

prosidba mariah

Komičar Nick Cannon smatrao je da jedna prosidba nije dovoljna da pokaže njegovu ljubav, pa je pjevačicu zaprosio dva puta. Prvi put je na krovu njenog stana na Manhattanu, kada joj je na ruku stavio prsten od 17 karata, koji je bio sakriven u čokoladici. Nakon toga poveo ju je na vožnju helikopterom i negdje u zraku ponovo je pitao da se uda za njega.

Heidi Klum i Seal

prosidba heidi

Ovo je, možda, najneobičnija od svih prosidbi. Slavni pjevač je svoju dragu helikopterom odveo na vrh glečera u Kanadi, gde ih je čekao iglo izgrađen po Sealovoj narudžbi. U njemu je bio krevet prekriven laticama ruža, bezbroj svijeća i prsten. Nije ga mogla odbiti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti