Nekadašnji član “Novih fosila” Rajko Dujmić suprugu udario i pokušao izbaciti iz stana

Piše: Redakcija

Bili smo zajedno u stanu. Cijeli dan je pio i puštao dvije omiljene pjesme dive Whitney Houston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je plakati i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Komšije su čule buku, uplašili se i zvali policiju, rekla je Snježana Dujmić (51) – supruga Rajka Dujmića, osnivača “Novih fosila”.

Muzičara, kompozitora, bivšeg vođu kultnog benda “Novi fosili” i dobitnika nagrade Porin za životno djelo policija je u utorak privela zbog porodičnog nasilja u stanu u Maksimiru. Rajko Dujmić (61) pijan je nasrnuo na suprugu Snježanu. Policija je u utorak provjeravala je li Dujmić u vrijeme incidenta bio i pod utjecajem droga.
Prema prijavi, Dujmića istražitelji terete prema članku 117., stavku 2. Kaznenog zakona, što znači da je supruzi Snježani nanio lakše tjelesne povrede. U slučaju da mu se na sudu dokaže krivnja prijeti mu do tri godine zatvora.

Pjevačevo psihičko stanje se, doznajemo, naglo pogoršalo nakon što su ga Sanja Doležal (52) i kolege izbacili iz benda te nastavili nastupati bez njega. Rajko je i prije imao problema s pićem, a zbog poslovnog kraha opet se vratio starom poroku.

– Bog, stvoritelj svega, ne dopušta da opijen ičim, osim ljubavlju, stvaraš muziku. Ljubav je uvijek bila moj jedini intravenozni opijat. Ja se nikad nisam…, osim kad su mi vadili krv – rekao je svojevremeno Rajko.

Nakon što su članovi benda “Novi fosili” od pjevača tražili da se pismeno obaveže da će biti čist na koncertima, što on nije mogao učiniti, Dujmića su u oktobru prošle godine prisilno hospitalizirali na psihijatrijskom odjelu bolnice Vrapče.
Uoči Božića 2005. , kantautora su u zagrebačkom kafiću uhapsili zbog posjedovanja grama kokaina. Dobio je novčanu kaznu od 3000 kuna i svjedočio protiv zagrebačkog dilera.

Iako je tvrdio da nikad nije probao ništa žešće od piva, kolege su također potvrdile da se svojevremeno liječio u Austriji. Na Uskrs ove godine Rajko je završio u zagrebačkoj bolnici zbog poremećaja rada srca.

Izvor: 24sata.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti