Rialda Karahasanović: Depresiju liječim humorističnim serijama

Piše: Redakcija

Njega kože

Na njegu kože dnevno izdvajam otprilike dva sata. Ujutro, nakon umivanja, fokusiram se na njegu lica, a navečer, nakon tuširanja, na cjelokupnu hidrataciju.
Njegu kože kod kuće ne bih mogla zamisliti bez gela za tuširanje, baby pudera, kreme za hidrataciju tijela i seruma za lice.

Za njegu kože tijela najviše koristim Nashi proizvode, koji su na bazi arganovog ulja. Nedavno sam otkrila FB prodaju 100 posto prirodnih preparata za njegu kože, naziva “Gđica Ptica” i mogu reći da je za svaku pohvalu, prirodno, a pristupačno za svačiji džep. Mislim da je za pravu hidrataciju i zdravlje kože veoma bitno da koristimo što više prirodnih preparata i izbjegavamo hemiju.

Od seruma veoma dugo sam koristila Shiseido Ultimate Power Concentrate i veoma sam zadovoljna, ali sam skoro odlučila da probam novi Lancome Advanced Genifique, koji se, također, pokazao veoma dobrim. Inače imam problema s masnom T-zonom lica, tako da bih definitivno preporučila ove serume svakome ko ima sličnih problema.

Kako imam veliki problem s masnom T-zonom, moj izbor za skidanje šminke je micelarna otopina.

Kad je riječ o profesionalnim tretmanima, jedini tretman na koji idem je depilacija. Čišćenje lica radim sama, jer smatram da opet hemijski tretmani i iritiranje lica donose i mnoštvo popratnih komplikacija.

Za depilaciju mogu sa sigurnošću reći da je najbolja egipatska. Probala sam sve vrste depilacije i jedino je ova bila pravi izbor, minimum iritacije, bez urastanja dlaka, a i bol je manja. Preporučujem svima!
Najviše novca trošim za njegu kose.

Njega kose

Inače sam osoba koja njegu kose prepušta profesionalcima, tako da, vjerovali ili ne, u kući nemam čak ni šampon za kosu. Ali, isto tako kosu perem i feniram jednom sedmično ukoliko mi obaveze ne nalažu drugačije. Nastojim da što manje izlažem kosu čestom pranju i feniranju, jer što manje, to bolje za samo zdravlje kose.
Kao i za tijelo, tako i za kosu koristim Nashi proizvode koji su definitivno svaki put moju kosu vratili iz “mrtvih”. Otkriće godine mi je ricinusovo ulje i bijeli luk, koji ubrzavaju rast kose i vraćaju kosu u život.

Uvijek sam željela da imam neku cool kratku frizuru, ali nikada se nisam usudila na taj potez jer sam veoma vezana za kosu, tako da je to samo ostalo na listi želja.
Ako dobijem iznenadni poziv na večeru, a kosa mi nije baš najurednija, jednostavno je podignem u visoki rep ili punđu. To je uvijek pogodak.

rialda1

Make up

U mom neseseru trenutno se nalaze: Lancome Tent idole kameni puder, Chanel Les Beiges kameni puder koji koristim kao rumenilo, L’Oreal Volume Milion Extra Black maskara i Chanel rouge allure nude nijansa.
Moj posao često zahtijeva jaku i tešku profesionalnu šminku, tako da, ako nemam neki posebni događaj, moj make-up svodi se na minimum. U dnevnoj varijanti sam često bez šminke.
Od kozmetičkih brandova najviše vjerujem Lancomu.

Parfemi

Moja top tri parfema su: D&G The One, Armani Diamonds i Million Women.

Volim kad moj muškarac miriše na YSL The Body.

Home made

Otkrit ću vam jedan recept koji je jedna djevojka nedavno podijelila sa mnom, a riječ je o pilingu za tijelo koji je zaista nevjerovatan. Potrebno je: Jedna supena kašika meda, dvije supene kašike palente i kap milijeka samo zbog teksture. Rezultati su odlični i sa sigurnošću mogu reći da mu niti jedan hemijski piling nije ni sličan.

Ljepota dolazi na usta

Ja sam neko ko nastoji da u svojoj prehrani ima mnogo vitamina i proteina. Veoma je važno šta unosimo u naše tijelo, jer to je u konačnici rezultat koji ćemo imati na našoj koži, kosi i sl. Stoga, jako puno voća, C vitamina (limun, grejp, paprika), koji je jako dobar za detoksikaciju i, naravno, vode, koji je glavni serum za mladolik izgled, vitalnost tijela i kože.

Zdravlje

Ono što svakodnevno činim za svoje zdravlje jeste da nastojim biti fizički aktivna, ali također izdvojiti dio vremena da se mogu psihički opustiti. Mislim da su fizička aktivnost i psihički i duševni mir glavni činioci zdravog života, a tu je, naravno, i prehrana.
Zdrav čovjek je bogat čovjek. Nikada nisam imala neke veće zdravstvene probleme. U djetinjstvu sam veoma često imala problema s upalama krajnika, ali s vremenom sam radila na jačanju imuniteta, i to je sada postala rijetkost.
Jedini dodatak prehrani koji koristim je prirodni med, koji jedem svakog jutra prije doručka.

Vježba

Moj najdraži sport je plivanje.
Uvijek sam fizički aktivna, ako ne svakog, onda sigurno svakog drugog dana. Radim na kondiciji i fizičkoj spremi, radim vježbe za sve dijelove tijela i smatram da je svaka vježba podjednako bitna, pogotovo kardio vježbe.

Dijete

Imam veoma problematičnu genetiku kad je riječ o sklonosti debljanju, ali nikada nisam bila na dijetama, jer mislim da su to najveće prevare za ljudski organizam. Ako jedem prženu hranu, onda je ona isključivo na maslinovom ulju, šećer nastojim unositi putem voća, ali pošto su slatkiši moj velik porok, jedem čokoladu koja ima 70 posto više kakaa. Također, prerađene i gazirane sokove ne unosim u organizam, pijem isključivo cijeđene sokove i nastojim da pijem mnogo vode i zelenog čaja, koji je jako dobar za topljenje masnoće. Mislim da je samo bitno da jedemo što kvalitetnije i da izbjegavamo lošu i prerađenu hranu.

Mentalno zdravlje

Nisam osoba koja je depresivna, ali kada se nađu i ti momenti u životu, onda se liječim pozitivnim okruženjem i definitivno humorističnim serijama.
Veoma rijetko imam anksiozne epizode, ali uvijek nastojim naći za sebe barem minut tišine da negativnost i napetost napuste tijelo.
Zbog posla sam često izložena stresnim epizodama, koje su nekada i neočekivane, ali mislim da je glavni način da se nosimo sa svakodnevim psihičkim umorom taj da uvijek izdvojimo nekoliko sati dnevno za stvari koje nas opuštaju, kako mentalno, tako i fizički.
Poslije stresnog dana najprije će me opustiti kućna atmosfera s porodicom ili neka kvalitetna knjiga.

Muzikoterapija

Muzika je definitivno jedna od glavnih antistress terapija.
Pjesma koja me opušta je: “Sia- I’m in here”, a pokreće me Ciara – “Got me good”.

Duhovna hrana

Dušu hranim ljubavlju, poštovanjem i dobrim međuljudskim odnosima.
Knjiga Paula Coelha “Preljuba” je knjiga koja me je definitivno prosvijetlila. Preporučila bih je svima, jer ima dobru pouku.
Trenutno čitam “Tako je lako voljeti” Tammara Webber.
Mnogo je uspješnih ljudi koji su mi inspiracija i nadahnuće.
Trudim se biti samokritična i nastojim se riješiti koliko je moguće negativnih osobina u životu. Trenutno radim na tome da budem smireniji vozač…(smijeh)

Strasti

Moja najveća strast je muzika.
Najteže kontroliram emocije, jer inače nisam osoba koja voli da se pretvara. Volim da je uvijek sve načisto.

Pića

Između kafe i čaja, biram čaj, alkohol sam prestala konzumirati.

Pročitajte još