Moćne kombinacije i neobičan make up obilježili reviju na Milano Fashion Weeku

Piše: Redakcija

Zlatne usne, bombastične minđuše, mrežaste kragne, miks tvid tekstura, baletanke sa kuglom i presavršene torbe najupečatljiviji detalji revije…

Ako se malo vratimo u prošlost, prisjetićemo se kako je Miuccia Prada osvojila sam modni vrh devedesetih godina prošlog vijeka sa precizno krojenom odjećom, jednostavnom modom koja je odisala samopouzdanjem i nekom moćnom ženstvenošću koja je flertovala sa geek modom i autentičnom italijanskom odjećom iz 50-ih.

2

Međutim, odavno je Prada napustila viziju minimalistične odjeće i okrenula se eksperimentisanju sa bojama, printom, materijalima. Krajnji rezultat je ipak na kraju bio jedan te isti: moćna odjeća koja pristaje samouvjerenim ženama koja vole smjele kombinacije i nesvakidašnji print.

3

Za ekcentričnost se pobrinuo zlatni ruž, mrežasta kragna, art motivi na printu i savršene torbe koje ćemo definitivno gledati uskoro na ramenima glavnih trendseterki.

4

Nama su za oko posebno zapale kožne jakne i suknje koje su nekako neutralisale tvid i miks printova koji smo vidjeli u kombinacijama suknji i blejzera koji su svi do jednog bili stilizovani mrežastim kragnama ili polubolerima koji su bili u zelenim, žutim ili plavim varijacijama.

5

izvor elle.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti