Imala je tragično djetinjstvo, a sada je slavna i uspješna

Piše: Redakcija

Charlize Theron objavila je fotografiju iz djetinjstva kako bi promovisala kampanju za edukaciju i zdravstvenu zaštitu djevojčica iz siromašnih dijelova planete.

2

Lijepa oskarovka (40) ovom slikom željela je da skrene pažnju na humanitarnu kampanju “Let Girls Learn”, koju su osnovali američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michele, kako bi obezbjedili pomoć za 62 miliona djevojčica širom svijeta koje ne pohađaju školu.
– U školi sam naučila da uvijek vjerujem u sebe, 62 miliona djevojčica nemaju tu šansu – poručila je ona.

Fotografija mlade i nasmijane Charlize nastala je tokom njenog odrastanja u Južnoafričkoj Republici. Niko ne bi mogao ni da pretpostavi da se iza tog osmijeha krije tragično djetinjstvo.

U junu 1991, kada je ona imala samo 16 godina, njen otac Charls, koji je bio alkoholičar, fizički je napao njenu majku I pod dejstvom alkohola njoj i maloj Charlize prijetio smrću. Glumičina majka tada ga je upucala i usmrtila. Istragom je utvrđeno da je ubistvo bilo u samoodbrani, i protiv nje nije podignuta optužnica.

Charlize je ubrzo dobila manekenski ugovor i sa majkom se preselila u Milano. Nakon godinu dana, otišla je u NY, gdje je pohađala baletsku školu. Žarko je željela da se bavi plesom, ali ti snovi nisu se ostvarili zbog povrede koljena.

Cast member Charlize Theron poses at the premiere of "A Million Ways to Die in the West" in Los Angeles, California May 15, 2014. The movie opens in the U.S. on May 30.   REUTERS/Mario Anzuoni  (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) - RTR3PEMK

Cast member Charlize Theron poses at the premiere of “A Million Ways to Die in the West” in Los Angeles, California May 15, 2014. The movie opens in the U.S. on May 30. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES – Tags: ENTERTAINMENT) – RTR3PEMK

– Otišla sam u New York na tri dana zbog manekenskog angažmana, ali sam tamo provela cijelu zimu, u prijateljevom podrumu bez prozora. Bila sam bez novca, išla sam u baletsku školu, ali moja koljena su popustila. Shvatila sam da više ne mogu da plešem i pala sam u depresiju. Moja majka je došla iz Južne Afrike i rekla mi: “Ili ćeš da odlučiš šta ćeš sad da radiš, ili ćeš da se vratiš kući, jer i u Južnoj Africi možeš da se duriš”, ispričala je ona jednom prilikom.
U 19. godini, majka joj je kupila kartu za Los Angeles u jednom pravcu, sa namjerom da ostvari karijeru u filmskoj industriji. Nakon nekoliko mjeseci, otišla je u banku da unovči ček koji joj je majka poslala. Kada je radnik na šalteru odbio da ga unovči, Charliz je bjesno počela da viče na njega. Igrom slučaja, tu se našao lovac na talente John Krozby, koji je stajao u redu iza nje i dao joj svoj broj telefona.

Pomogao joj je da upiše školu za glumu i upoznao je sa ljudima iz filmske industrije. Kasnije ga je otpustila jer joj je stalno nudio uloge u erotskim filmovima. Ipak, zahvaljujući njemu, debitovala je na filmu ulogom u hororu “Djeca kukuruza 3” 1995, a nakon toga glumačke ponude nastavile su da se nižu.
Svoj talenat pokazala je u filmu “Monster”, za koji je dobila same pohvale publike i kritičara. Ocjenili su je kao jednu od najboljih glumačkih izvedbi u istoriji filma. Za tu ulogu dobila je Oskara za najbolju glumicu, čime je i zvanično svrstana u holivudske legende.

blic.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti