Prekrasna Mariah Idrissi u H&M-ovoj prvoj kampanji sa ženom u hidžabu

Piše: Redakcija

Riječ je o Mariah Idrissi, 23- godišnjoj Marokanki islamske vjeroispovijesti koja u videu nosi hidžab.
Švedska modna kuća H&M predstavila je svoju prvu modnu kampanju u kojoj je glavno lice mlada žena glave pokrivene hidžabom.
Riječ je o Mariah Idrissi, 23- godišnjoj Marokanki islamske vjeroispovijesti koja u videu nosi hidžab , a spremno je prihvatila poziv da sudjeluje u H&M -ovoj kampanji strajući da modni svijet često zanemaruje žene koje zbog vjere pokrivaju glavu.

– To što pokrivamo glavu ne znači da nam je moda nevažna. Divno je što je jedan ovako velik brend to prepoznao, rekla je Mariah i opisala kako je tekla suradnja: “Iz H&M-a su me pitali koliko mogu pokazati što se tiče vrata i bili su jako pažljivi i puni razumijevanja”

Konkretno, to je značilo da su muškarcima koji su sudjelovali na snimanju dane stroge upute da djevojku ne dodiruju, a imala je posebnu garderobu. Dopuštenje da snimi reklamu dobila je od roditelja, a inače u Londonu, u kojem živi, ima svoj salon ljepote. Reklama je snimljena u sklopu inicijative “Close the Loop” koja potiče recikliranje.

vecernji.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti