Beauty lessons: Jessica Alba otkriva najbolje savjete za njegu ljepote

Piše: Redakcija

Osim što se smatra jednom od najbogatijih i najuspješnijih žena na svijetu, Jessica je poznata i po prirodnoj i sofisticiranoj ljepoti kojoj malo ko može odoljeti! Zato smo silno želeli da saznamo šta je tajna njenog prelijepog izgleda…

Pored velikih obaveza koje je imala u posljednje vrijeme, zvijezda filma Sin City uključena je u svaki aspekt svoje nove kozmetičke linije za šminkanje i njegu kože, Honest Beauty.

Proizvodi se drže strogih standarda za prirodnu formulaciju te je čitava ponuda više nego impresivna. Ona objedinjuje 17 proizvoda za njegu kože i 66 make up proizvoda, a posebno je aktuelan bogat asortiman za djecu i bebe.

To je samo djelić onoga što nam je u intervjuu otkrila Jess, a nas su više zanimali konkretni savjeti kako ona njeguje lice i tijelo i koja je njena svakodnevna beauty rutina. Iz intervjuaa koji je dala za Byrdie.com, izdvajamo najzanimljivije…

Koja je tvoja omiljena make up tehnika koju najčešće koristiš?

Volim da koristim sjenke u mauve nijansi kao i kremasto rumenilo. Lice uvijek blago konturišem i na usta obično stavljam pink kremasti karmin.

S obzirom da si veoma uključena u svaki korak u procesu proizvodnje, koji dio u okviru lansiranja linije ti je najzanimljviiji?

Sama gradnja proizvoda od nule i odlazak u hemijske laboratorije je dovoljno zanimljiv zadatak. Takođe usavršavanje pojedinih sredstava i tačan proračun sastojaka koji se koriste, sve dok on ne postane savršen je proces koji podrazumijeva dosta posla ali i uživanja.

Kada bi morala da biraš samo jedan proizvod iz čitave kolekcije, to bi bio?

To je tako teško! Naši proizvodi za njegu kože su fantastični. Ali s obzirom da prvo morate da očistite lice, da nosite SPF tokom dana i da hidrirate kožu lica noću, to podrazumijeva više koraka. U tom slučaju biram maskaru. Kada je nanosim na trepavice, prvo stavljam debeo sloj maskare na gornje, a onda dok se suše pređem na donje trepavice i na kraju još jednom ponovim proces.

Koja je tvoja svakodnevna beauty rutina koja garantuje zdrav i lijep izgled?

Spavanje i hidratacija. Ako ste dehidrirani i umorni izgledaćete loše, bez obzira na dobru šminku. Čak i najbolji make up proizvodi ne mogu da poprave taj nedostatak.

Koji je tvoj omiljeni proizvod koji uvijek imaš na svom licu i bez koga ne napuštaš kuću?

Bilo da izlazim napolje u šetnju ili idem u teretanu uvijek nosim korektor.

elle.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti