Bivša Miss Austrije, Bosanka Ena Kadić preminula tokom operativnog zahvata

Piše: Redakcija

Miss Austrije za 2013. godinu, Ena Kadić preminula je prije petnaestak minuta tokom operativnog zahvata u bolnici u Inzbruku, javlja portal “Dnevni avaz”. Dvadesetšestogodišnja Ena je porijeklom Bosanka, iz Bosanske Otoke, a podsjećamo, proteklih nekoliko dana je bila u kritičnom stanju nakon što je u petak u popodnevnim satima pala u provaliju u blizini platforme sa osmatranje okoline na brdu Bergizel, u Tirolu. Provalija je bila duboka 30 metara, a Ena je uspjela, prije nego što je izgubila svijest telefonirati bratu i obavijestiti ga o tome šta joj se desilo i gdje se nalazi. Na mjesto nesreće odmah je stigla hitna pomoć i Ena je prevezena u bolnicu u Inzbruku, gdje je bila smještena na odjelu intenzivne njege. 

Kadić je nakon pada bila sposobna za komunikaciju, ali nakon spasavanja više nije dolazila svijesti. Prvi nalazi su pokazali da Ena nije imala povredu glave, ali jeste teške unutarnje povrede koje ljekari na kraju nisu mogli sanirati.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti