Lamar Odom: Skinut s aparata za disanje, komunicira uz pomoć ruku

Piše: Redakcija

Bivši NBA igrač Lamar Odom jučer je otpušten iz bolnice u Las Vegasu i prebačen u drugu bolnicu koja je bliže Los Angelesu, gdje slavni sportista i živi, javlja E! Online.
Na transport se čekalo sve dok doktori nisu apsolutno bili sigurni da je Odom stabilno i da se može pomijerati. Podsjećamo, Odom, koji je igrao 14 sezona u NBA ligi pronađen je prošle sedmice onesviješten u bordelu “Ljubavni ranč” u Las Vegasu. Zbog konzumiranja kokaina i deset tableti vijagre tokom četiri dana, koliko je proveo u bodelu, Odom je pretrpio nekoliko moždanih udara i najmanje jedan srčani, zbog čega su ga ljekari stavili u induciranu komu.

Iako je još uvijek loše i nedovoljno sposoban da stane na noge, Odomovo zdravstveno stanje se počelo popravljati tokom vikenda. Još uvijek je na dijalizi jer su mu bubrezi počeli otkazivati, ali više ne diše uz pomoć aparata već sam. Moguće je, piše spomenuti portal, da će Lamar imati određene disfunkcije, ali za sada komunicira uz pomoć ručnih signala.

U bolnici u Južnoj Kaliforniji, 35-godišnjeg Lamara čeka naporna rehabilitacija, kako bi u potpunosti povratio funkciju ruku i nogu.
[nggallery id=858]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti