Predbračni ugovori: ljubav košta, preljub još više

Piše: Redakcija

Jessica Simpson i Nick Lachey: Kad muškarac profitira od razvoda

predbracni jessica

Brak s Nickom Lacheyjem Jessica Simpson je okarakterizirala kao najveću finansijsku grešku u životu. Iako su se razveli prije deset godina, čini se da se poznata pjevačica još nije oporavila od finansijskog kraha. Sebi ne može oprostiti što nije potpisala predbračni ugovor. Zbog toga je par morao podjednako podijeliti sve što su stekli dok su bili u braku, što nije odgovaralo Jessici s obzirom na to da je njena zarada od 35 miliona dolara bila sedam puta veća od onoga što je Nick zaradio u to vrijeme.

 Gwen Stefani i Gavin Rossdale: Borba za djecu i novac

predbracni gwen

Ove godine rastali su se Gwen Stefani i Gavin Rossdale nakon 13 godina braka. Par se vjenčao 2002. godine, ali nisu potpisali predbračni ugovor. Sada se bore oko skrbništva nad njihovo troje djece i nad imovinom, s tim da se Gwenina zarada procjenjuje na 80 miliona, dok Gavin ima otprilike 35 miliona. Slavna pjevačica će, po svoj prilici, ostati bez dijela svoje imovine.

Mariah Carey i Nick Cannon: Kazna za priče o razvodu

predbracni mariah

Mariah Carey, koja trenutno uživa u zagrljaju novog dečka, prošle godine prolazila je kroz teško razdoblje nakon što su se ona i njen suprug Nick Cannon odlučili razvesti. Ipak, slavna pjevačica i voditelj potpisali su predbračni ugovor u kojem su se, između ostalog, obavezali da neće istupati u medije u slučaju razvoda, a ako bilo koji od njih progovori o detaljima, morat će platiti popriličan iznos

Jennifer Aniston i Justin Theroux: Ugovor vrijedan 170 miliona dolara

predbracni jennifer

Jennifer Aniston i Justin Theroux vjenčali su se početkom augusta ove godine, nakon što su usaglašeni svi detalji predbračnog ugovora. Dogovorili su ugovor koji vrijedi 170 miliona dolara, što ide naruku slavnoj glumici s obzirom na to da je njeno bogatstvo mnogo veće od bogatstva njenog supruga.

Jennifer Garner i Ben Affleck: Lome koplja oko imovine

predbracni affleck

Vijest o njihovom razvodu mnoge je šokirala, kao i to da ovaj par nije potpisao predbračni ugovor. Razvod Jennifer Garner i Bena Afflecka zbog toga je dodatno otežan. Iako se Jennifer i Ben trude prikazati da sve prolazi u prijateljskoj atmosferi, navodno lome koplja oko imovine, a situaciju ne olakšava i to što su oboje u braku radili na brojnim projektima i zaradili popriličnu svotu.

Amal Alamuddin i George Clooney: Njemu 200, a njoj šest miliona dolara

predbracni clooney

Prije vjenčanja slavnog glumca Georgea Clooneyja i uspješne britanske advokatice Amal Alamuddin mediji su se raspisali o predbračnom ugovoru kojim je George želio zaštititi svoje bogatstvo procijenjeno na 200 miliona dolara. Nije poznato je li Amal potpisala ugovor u kojem je stajalo da će dobiti šest miliona dolara ukoliko se rastanu za manje od godinu, a za svaku sljedeću godinu taj iznos raste. Ipak, slavni par je nedavno proslavio prvu godišnjicu braka i čini se da su još zaljubljeni kao na početku veze.

 Angelina Jolie i Brad Pitt: Sve za dobrobit djece

predbracni angelina

Na nagovor advokata Angelina Jolie i Brad Pitt su, također, potpisali predbračni ugovor, prema kojem će Angelina dobiti skrbništvo nad djecom ako je Brad ostavi zbog nekog drugog. Jednako tako nakon razvoda svoje će bogatstvo podijeliti tako da slavni glumci dobivaju milione s kojima su ušli u brak, dok se sve ono što su zaradili dok su bili vjenčani uplaćuje u fond njihove djece i dijeli na šest jednakih dijelova.

Kim Kardashian i Kanye West: Mama se ne smije miješati

PARIS, FRANCE - MARCH 06: Kim Kardashian and Kanye West attend the Kanye West  Ready-To-Wear Fall/Winter 2012 show as part of Paris Fashion Week at Halle Freyssinet on March 6, 2012 in Paris, France. (Photo by Eric Ryan/Getty Images)

Vjenčanje Kim Kardashian i Kanyea Westa prošle je godine bilo u centru pažnje, a prije njega i njihov zanimljiv predbračni ugovor. Kim će dobiti milion dolara za svaku godinu braka s Kanyeom sve dok ta svota ne dosegne iznos od 10 miliona dolara, stoji u ugovoru. Isto tako, Kim može zadržati njihovu vilu u Bel Airu, sve poklone, vjenčani prsten i sav prihod od showa, linije odjeće i drugih poslovnih projekata. Kanye je u ugovor stavio i da se Kris Jenner, majka slavne Kim, ne smije miješati u karijerne odluke para.

Mila Kunis i Ashton Kutcher: Nevjera košta 25 miliona dolara

predbracni ashton1

Mila Kunis i Ashton Kutcher (37) potpisali su ugovor prema kojem će zvijezda TV serije “Dva i po muškarca” poprilično isprazniti račun u slučaju nevjere.

– Ako je Ashton prevari, 25 miliona dolara bit će joj lijepa utjeha – otkrio je prijatelj para nedugo nakon njihovog vjenčanja.

Nicole Kidman i Keith Urban: ovisnost bi ga mogla koštati

predbracni kidman

Keith Urban je poznat po ovisnosti o drogama u svojoj prošlosti, a kao mali dodatni poticaj da s tim prestane je i predbračni ugovor u kojem Nicole Kidman traži gotovo 650.000 dolara za svaku godinu braka, ako se Keith vrati drogiranju.

Katie Holmes i Tom Cruise: Godina braka tri miliona dolara

predbracni katie

 

Zbog predbračnog ugovora koji su potpisali Katie Holmes i Tom Cruise, glumica je nakon razvoda dobila popriličnu svotu novaca. Za svaku godinu braka dobila je blizu tri miliona dolara. Slavni je par u braku bio šest godina.

 Jessica Biel i Justin Timberlake: Naplatila bi mu preljub

predbracni timberlake

Justin Timberlake ima burnu historiju kad je riječ o monogamiji. To je potaknulo Jessicu Biel da u predbračni ugovor doda klauzulu u kojoj stoji da će u slučaju suprugovog preljuba iz braka izaći 500.000 dolara bogatija.

 Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas: Odličan ugovor

predbracni catherine

Catherine Zeta-Jones pobrinula se za to da sklopi odličan ugovor prije nego se vjenčala s Michaelom Douglasom! U predbračnom ugovoru je, navodno, navedeno da će dobiti gotovo tri miliona dolara za svaku godinu provedenu u braku te bonus od pet miliona dolara ako je prevari, piše “Hot”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti