Eldina i Ajdin Kulenović : Svaki dan smo sigurniji da ćemo trajati zauvijek

Piše: Redakcija

Kada je prije tri godine prvi put izašao na kafu s Eldinom, šarmantni voditelj RSG Radija Ajdin Kulenović kaže kako je odmah znao da je Eldina djevojka s kojom želi provesti ostatak svog života. Svaki naredni susret samo je učvršćivao njegovo prvobitno mišljenje, a krajem augusta ove godine, u prisustvu blizu 300 zvanica, stali su i na ludi kamen. Ajdin i Eldina, inače diplomirana pravnica, odlučili su se i za egzotičnu destinaciju kada je riječ o medeni mjesecu, pa su izabrali Maldive. Za naš magazin govorili su o svojoj ljubavi, ali i medenom mjesecu, te Maldivima i svemu onome što bi vas, ukoliko se odlučite tamo otići, moglo iznenaditi.

Krajem augusta stali ste na ludi kamen. Čestitamo! Mnogi mladenci se, zbog velikog uzbuđenja, tog dana i ne sjećaju. Po čemu ćete ga Vi pamtiti?

– Pamtit ću momenat kad sam svoju sadašnju suprugu prvi put vidio u vjenčanici. Pamtit ću da sam se (ponovo) zaljubio u Eldinu kada sam je vidio u drugoj vjenčanici u koju se presvukla usred vjenčanja. Pamtit ću iznenađenje koje nam je priredio Eldinin brat Safet – doveo je trubače s juga Srbije. Pamtit ću suze moje sestre Aide. Svi su mi govorili da je to tolika frka da se pola stvari neću sjećati, a tako je i bilo. Na vjenčanju je bilo blizu 300 gostiju pa sam se tek na fotografijama i videu prisjetio ko je sve bio… (smijeh)

 Jeste li imali “strah” od potpisivanja papira ili to u Vašem slučaju nije ništa promijenilo?

– Nisam imao “strah” od potpisivanja papira. Već odavno sam znao da je to ono pravo, pa sam jedva čekao da to ozvaničimo i nastavimo sa životima.

U kojem trenutku veze ste znali da je Eldina prava žena za Vas?

– Znao sam da je Eldina prava nakon našeg prvog razgovora. S njom mi je sve jednostavno, sve mi je kako treba da bude, nema pretvaranja, nema glume… Sve je iskreno i stvarno. Ta prva kafica i susret s njom je bio samo početak, svaki naš naredni susret je jačao to moje uvjerenje. Tako je i sada u braku. Svakog dana sam sve sigurniji da ćemo trajati zauvijek.

Šta će Vam, kao suprugu, biti najteži zadatak?

– Najteže će mi biti promijeniti neke moje navike, a znam da ih moram mijenjati. Na to su me upozoravali svi prijatelji koji su već bili u braku, a sada sam se uvjerio da je to tako. Eldina je promijenila mnogo više stvari u životu stupanjem u brak od mene. Promijenila je prezime, adresu… Jedan od zadataka mi je i da joj sve to olakšam, ali ni on nije previše težak.

Na medeni mjesec ste otputovali na Maldive. Čija je to ideja i koliko dugo ste planirali ovo putovanje? Zašto baš Maldivi?

– Na Maldive smo putovali jer je to bila Eldinina želja. Naravno, nisam ni ja imao ništa protiv da medeni mjesec provedemo u tako egzotičnoj zemlji. Nismo dugo planirali, stvari su išle vrlo jednostavno, jer smo znali šta želimo, koliko i gdje to želimo. Moram naglasiti da nas je putovanjem na Maldive počastila Eldinina sestra Ema, moja svastika. I beskrajno joj hvala na tome.

Jeste li se sami pobrinuli za organiziranje putovanja ili ste to prepustili nekoj agenciji? Kojom rutom ste putovali?

– Najprije smo planirali da sami sebi organizujemo put, ali budući da ima mnogo presjedanja, letova, vožnji brodicom… Odlučili smo organizaciju prepustiti jednoj turističkoj agenciji. Iz Sarajeva smo letjeli za Beograd, pa za Abu Dhabi. Iz Abu Dhabija smo letjeli za Male (glavni grad Maldiva), onda je uslijedio kratki let s Malea na jedno od rijetkih ostrva s aerodromom, a odatle smo brodicom oko pola sata putovali do našeg ostrva. Dug i naporan put, ali se isplatilo.

 Jesu li Maldivi ispunili Vaša očekivanja? Šta ste sve obišli i vidjeli?

– Prije nego smo krenuli na put o Maldivina sam znao sve. Pregledao sam sve video-klipove na You Tubeu, istražio sve što bi me moglo čekati tamo, guglao sve što me je zanimalo. Međutim, sve to nije ništa u poređenju s onim što nas je dočekalo. Maldivi su magični, panorame ljepše nego na slikama i oboje smo se oduševili. Medeni mjesec smo proveli na našem ostrvu, imali smo bungalov na plaži, svoju privatnu plažu… Ostrvo na kojem smo bili je malo, ali opet jedno od najvećih od oko 800 ostrva koji čine Maldive. Ostrvo se može obići za otprilike jedan sat šetnje po plaži, što smo više puta i uradili. Pravi raj na Zemlji, nema mnogo ljudi, na plaži jedva da se kupa dvoje ili troje, a da ih možemo vidjeti. Dakle, cijeli Indijski okean smo imali samo za sebe… (smijeh) U povratku smo imali nekoliko sati slobodnog vremena prije leta pa smo obišli i glavni grad Maldiva koji je sve, samo ne egzotičan i lijep. Grad je mali, prljav i bučan. Budući da je i Male smještan na ostrvu, nema mnogo automobila, ne trebaju im, svi se voze biciklima, motorima, bave se ribolovom… Pravi lučki gradić koji turistima nema ništa da ponudi.

 Šta, naprimjer, nikako niste očekivali da ćete vidjeti na Maldivima? Je li bilo nekih neobičnih situacija?

– Nije bilo neočekivanih situacija. Sve smo uglavnom istražili, izguglali, raspitali se. Znali samo da ćemo se morati kupati s ajkulama, ražama… U pitanju su male ajkule, do metar u dužini, a domaćini su nam objasnili i da nikad u historiji Maldiva nije zabilježen napad ajkula na ljude, ali svejedno nije jednostavno kupati se dok pored vas pliva pet ili šest ajkula ma koliko male bile. Nismo očekivali da ćemo vidjeti toliko raznolikog životinjskog svijeta, čudne ptice, još čudnije ribe, rakovi, krabe… Ipak smo bili na tropskom ostrvu, pa nam je sve to postalo normalno za dan-dva.

 Jesu li Maldivi skupi? Možete li nam navesti cijene u, npr., supermarketu ili obroka u restoranu?

– Maldivi su preskupi. Na ostrvu nema supermarketa, ne možete sebi nigdje kupiti čokoladicu. Nasreću, mi smo imali all inclusive aranžman, pa nam ništa nije falilo. Na ostrvu postoje dva restorana, a možete koristiti i room service. Međutim, to je vrlo skupo, recimo pizza košta 27 dolara, hamburger je 18 dolara, flaša soka oko 7 dolara…

 Biste li ovo putovanje ponovili?

– Eldina i ja smo jedno drugom obećali da ćemo se jednom vratiti na Maldive. Naš medeni mjesec na Maldivima je trajao osam dana, plus dva dana u putu, međutim, svaki sekund proveden u toj nevjerovatnoj zemlji je nestvaran pa se definitivno isplatili preći toliki put.

 I šta bi svako ko želi posjetiti Maldive o ovoj otočnoj republici trebao znati prije nego krene na put?

– Meni vrlo teško pada putovanje. Letovi su predugi, na aerodromima se dugo čekaju letovi, taman kad čovjek pomisli da je stigao, ima još. Ali,sve se isplati. Nikad neću zaboraviti prvo jutro na Maldivima, kad sam otvorio vrata od bungalova i scenu koja se ukazala pred nama. Također, svi koji planiraju put u ovu egzotičnu zemlju trebaju znati da tu nema nekih strašnih provoda, partija… Sve je sporo, savršeno za odmor. Na ostrvu na kojem smo bili postoji samo jedan beach bar i restorani tako da Maldive kao destinaciju za odmor uglavnom biraju mladi bračni parovi, honeymooners.

[nggallery id=860]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti