Aleksandar Saša Hršum: Sedamdesete su imale svoj stil, muziku, modu i ikone koje i danas poštujemo

Piše: Redakcija

Urednika i voditelja talk showa “Zabranjeni forum”, kojeg svakog četvrtka gledamo na televiziji Pink BH, ovog puta odlučili smo predstaviti u jednom sasvim drugom svjetlu. Nije tajna da ovaj poznati bh. novinar, osim u svom poslu, uživa i u modi. Rijetko, zapravo baš nikada, neće vam se desiti da ga sretnete, a da nije sređen od glave do pete. I baš sve je na svom mjestu, počev od frizure, preko odijela, do cipela i modnh detalja. Saša će vam rado dati i modni savjet, a koliko muškarci, toliko ga i žene pitaju gdje to kupuje svoju odjeću. Za naš magazin je otvorio svoj ormar, te nam fotogrfairao nekoliko svojih odjevnih kombinacija. Sigurni smo da će vam njegov izbor poslužiti kao inspiracija za ove jesenje dane. Nama jeste, pogotovo njegove cipele u bojama i šarene čarapice.

 Ako žena u ormaru mora imati malu crnu haljinu, šta mora imati muškarac?

– „Crno odijelo”- statusni simbol svakog muškarca bi trebalo biti, uz dobar prsluk i kravatu, kao i cipele. Ako je istina da haljina ženu čini damom, čini li onda odijelo muškarca gospodinom?!( pitanje za razmišljanje, zar ne?) Nekoliko košulja koje se mogu kombinovati uz odijelo, ali i farmerke i to je ono što je „must have” za muškarca.

Kojim modnim detaljima ste osvježili svoj jesenji styling?

– Prsluk uz odijela je nešto čime sam upotpunio svoj styling ove jeseni. Pristalica sam britanske mode koja se igra sa žanrovima i zanemaruje konvencionalnu mušku uniformu.

sasa hrsum stil1

A u cipelarniku…kakva oda bojama

 Koji muškarac Vas oduševljava svojim odjevnim stilom?

– Onaj koji ima stila, a ne onaj koji kupuje modu!

 Ako bismo modu rangirali po dekadama, koji stil Vam se najviše dopada i zašto ( 70-e, 80-e, 90-e…)?

– Definitivno 70-e! Zato što su to bile smjele godine. Sedamdesete su imale svoj stil, muziku, modu i ikone koje i danas poštujemo. Dopada mi se ekstremnost sedamdesetih godina, ležernost i opuštenost.

Koji modni trend baš nikada niste mogli prihvatiti?

– Generalno nisam pristalica modnih trendova, tako da ih i ne prihvatam.

sasa hrsum stil2

Jesenji styling osvježio je prslucima

Kojih komada odjeće ima najviše u Vašem ormaru?

– To su obično komadi odjeće koje potpisuju Bato Spasojević i Vivienne Westwood.

 A, koji je od njih prošao najduži test vremena?

– Prethodno pomenutih dizajnera.

 Koliko često ste kupili nešto što nikada niste iskoristili?

– Ne kupujem ništa što neću koristiti, tako da je sve kupljeno u službi nošenja, a kvalitet odjevnog komada stavljam u prvi plan.

sasa hrsum stil3

Zašto bi se muškarac “plašio” vedrih boja?

Šta radite sa starom odjećom?

– Obično je poklanjam ili redizajniram…

Muškarce koje vode brigu o svom stilu, tijelu, koji se njeguju do prije nekoliko godina kategorizirali smo kao metroseksualce…Postoji li neki termin danas koji ga je zamijenio ili smo se samo navikli na metroseksualce?

– Ne razmišljam o tome, ali ako hoćete rekao bih da su to muškarci koji brinu i njeguju svoj izgled, a ipak imaju tu dozu „muškarca iz tradicije”. Danas je posve izmijenjena muška i ženska uloga onako kako ih tradicionalno poznajemo. Sve je više onih muškaraca koji su „pokupili” najbolje od metroseksualca i macho muškarca.

sasa hrsum stil5

Crni džemper uz žute hlače, zašto da ne?

sasa hrsum stil4

Saša kaže kako ne kupuje ništa što neće nositi

 O koja tri detalja, kada je muška moda u pitanju, muškarci moraju voditi računa?

– Definitivno: ručni sat, cipele i čarape.

Šta je toliko zanimljivo u bradi, pa muškarci teško odlijevaju tom trendu?

– Brada je po mnogima oznaka muškosti i zrelosti. Ja je nosim jer mi dobro stoji,…(smijeh).

Ženama se često znaju desiti mali problemi koje moraju brzo rješavati poput pucanja čarape ili pucanja štikle i sl. Koji su problemi u tom smislu koji od muškarca traže brza rješenja?

– Višak kilograma koji traži brzo rješenje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti