Das ist Valter(ise): Adrenalin “potekao” sarajevskim mahalama

Piše: Redakcija

Sarajevo Film Festival je u prijestolnicu BiH unio glamur, a “Valterise”, Festival urbanih ekstremnih sportova, adrenalin.

Organizator ovog izuzetno zanimljivog Festivala je NVO “Horizont”, formirana s ciljem popularizacije ekstremnih sportova. Posjetioci i učesnici Festivala mogli su od 23. do 25. augusta uživati u takmičenjima i workshopima u disciplinama MTB downtown, skateboard, BMX, inline skating, bouldering, parkour i slackline.

Najuzbudljivija je bila već tradicionalna biciklistička trka kroz sarajevske mahale, “Das ist Valter”. Od pedesetak učesnika najbrži je bio Slovak Filip Polc, jedan od najboljih Red Bullovih vozača. Ovom prvaku u downtown utrkama su trebale samo dvije minute i devet sekundi da se spusti dvokilometarskom stazom od Zmajevca preko Vratnika do cilja kod Vijećnice.

[nggallery id=119]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti