Miranda Kerr obožava hladni tuš, evo zašto bi ga trebala isprobati i ti

Piše: Redakcija

LEGENDARNA Katharine Hepburn bila je poznata po tome da se tuširala u hladnoj vodi. Tu je ideju smatrala fantastičnom te se zaklinjala kako je to tajna lijepe kože i dobrog zdravlja.

Australska manekenka Miranda Kerr također obožava taj stari trik te tvrdi kako se zbog ledenog tuša pore na koži sužavaju, da je ledena voda odlična za zdravo vlasište, sjajnu vodu i kosu. Da, čak i zimi!

Dr. Whitney Bowe, dermatolog iz New Yorka također podržava ovakav način njege, premda poručuje kako voda ne mora biti sasvim ledena.

“Pretopla voda remeti stanje prirodnih ulja u koži te je tako isušuje. Mlaka voda je puno bolji odabir i blaža za kožu. Može vam i pomoći da smanjite pore, uklonite crvenilo i podočnjake”, izjavila je za Style Caster.

“Hladna voda odlična je za kosu jer zatvara pore na vlasima i tako kosu čini mekom i sjajnom. Vruća voda isušuje vlasište i može stvoriti perut”, dodaje.

Kako onda izabrati najbolju temperaturu vode za zimu, čak i ako niste disiplinirani poput Mirande Kerr?

Predlažemo sljedeće:

– tuširanje tijela u mlakoj vodi

– umivanje lica hladnom vodom

– ispiranje kose toplom vodom i zatim završno ispiranje hladnom vodom, za sjaj

index.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti