Cosbyja neće krivično goniti zbog seksualnog zlostavljanja

Piše: Redakcija

Okružni tužitelj iz Los Angelsa odbio je dvije tužbe – onu iz 1965. zbog zastare, dok je tužba iz 2008. godine odbačena zbog zastare i utjecaja na dokaze.

Naime, Chloe Gloins tvrdila je da se probudila u spavaćoj sobi u Playboy vili mokrih grudi te da je Cosby stajao na kraju kreveta te joj cuclao nožni prst i masturbirao. Kako javlja TMZ. argument ‘cuclanja prstiju’ ne spada u kategoriju koja bi mogla produljiti zastaru.

Isto tako, u navedenom slučaju postojao je još jedan problem. Naime, Gloins je tvrdila da se incident dogodio na ljetnoj zabavi u Playboy vili, za što je Cosby imao alibi jer je u to vrijeme bio van grada, a nije bio ni na popisu gostiju za navedenu zabavu.

Što se tiče slučaja iz 1965., prema riječima tužitelja žrtva je promijenila iskaz – prvo je tvrdila da se sve dogodilo kada je imala 18 godina, da bi kasnije rekla da je tada ipak bila 17-godišnjakinja.

Podsjetimo, prije tjedan dana komičar je optužen za seksualno napostovanja Andree Constand koja ga je tužila za silovanje.

24sata.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti