Iman Karović: “Dostojno sam predstavila svoju zemlju”

Piše: Redakcija

Šarmantna Iman Karović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Treće gimnazije, prošle godine ponijela je laskavu titulu Miss turizma BiH i time otvorila vrata za predstavljanje svoje zemlje na svjetskom takmičenju u Maleziji. Zahvaljujući našoj najpoznatijoj manekenki Džejli Glavović Očuz, Iman je u decembru otputovala u Kuala Lumpur i predstavila turističke ljepote i bogatstva koje posjeduje naša zemlja

_DSC2708

Sjajna iskustva koja nosi sa putovanja, pamtit će do kraja života. Takmičenje na kojem je osvojila podtitulu dalo joj je podstrek da se nastavi baviti ovim zanimanjem.

– Upoznala sam mnogo divnih djevojaka, iz različitih dijelova svijeta, različitih kultura, običaja i tipova ljepote. Živjela sam sa njima mjesec dana i sklopila prijateljstva za cijeli život. Imam osjećaj da bih mogla danima pričati o lijepim stvarima koje su se dešavale tamo, i da mi opet ne bi bilo dovoljno da ispričam sve. Osvojila sam jednu od podtitula i bila sam veoma iznanađena i polaskana, s obzirom da se nisam nadala nekom plasmanu. Ipak sam bila najmlađa takmičarka. – ponosno ističe Iman.

Fascinantni pogled s tornja

Za Kuala Lumpur kaže kako je ogroman grad i da je potrebno nekoliko dana za obilazak osnovnih atrakcija. Djevojke koje su došle na takmičenje imale su priliku putovati širom Malezije i diviti se najljepšim zdanjima.

– U mjesec dana uspjele smo obići sve, zahvaljujući divnoj organizaciji. Putovale smo širom Malezije. Fascinirali su me Petronas Twin Towers-i, Nacionalni muzej, Sultan Abdul Samad zgrada i najviše Menara KL toranj u kojem smo imale večeru. Pogled noću sa tog tornja na cijeli Kuala Lumpur je definitivno nešto bih voljela vidjeti još jednom u svom životu. Ne mogu izdvojiti neko mjesto koje sam posjetila kao omiljeno, ali su me definitivno najviše dojmili ljudi koji žive u toj zemlji. Nevjerovatno prijateljski nastrojeni, učinili su da se osjećamo kao kuće, bez obzira što smo toliko daleko i što nismo imale mogućnost biti sa najmilijima tokom praznika. – ističe Iman i dodaje kako su tamo svi bili jedna velika porodica.

Najviše je bila iznenađena činjenicom da mnogo mještana zna za Bosnu i Hercegovinu. Raspitivali su se u kakvoj je situaciji trenutno država iz koje dolazi i da li stvari idu na bolje. Onima koji nisu znali za BiH, Iman se potrudila predstaviti nanajbolji mogući način. U svakom trenutku je imala na umu da ne prezentira samo sebe, već i svoju zemlju, kao i svoj narod.

– Družila sam se sa svim djevojkama. Najviše sa svojim cimerkama, Miss Litvanije i Miss Estonije, kao i sa Miss Belgije, Miss Makedonije ( sa kojom sam mogla govoriti svoj jezik), Miss Kenije i Miss Gruzije. Nisam očekivala da ću naići na takvo prijateljstvo, jer je takmičenje u pitanju. Prijatno sam se iznenadila. Još uvijek komuniciramo putem društvenih mreža i dogovaramo ponovno okupljanje u skorijoj budućnosti. – kaže aktuelna Miss turizima.

12695894_1041944735844738_514303447_n

Čestitke na zarukama

Iako nije ponijela laskavu titulu pobjednice, Iman je zadovoljna svojim plasmanom i navodi kako je svaka od njih bila posebna, jedinstvena i lijepa na svoj način.

– Mislim da su sve djevojke zaslužile pobjedu. Svaka je odlično predstavljala svoju zemlju. Pobijedila je Miss Filipina, koja se nekako i isticala od početka. Zasluženo je ponijela titulu i sve djevojke su slavile nakon proglašenja najbolje. – iskrena je Iman.

Kako se samo takmičenje sastojalo od niza talent nadmetanja, naša predstavnica odabrala je pjevanje. Pjesmom „Someone like you“ koju izvodi Adele, oduševila je sve prisutne.
Uprkos prehladi koju je dobila na samom početku zbog nagle promjene klime, Iman smatra da je izvedba bila dobra.

Najveće oduševljenje, koje nije krila, gajila je prema haljini koju je nosila u finalnoj noći.

– Haljina koju je Belma Tvico Stambol dizajnirala, jedna je od najljepših koju sam ikad vidjela. Dizajnirana je posebno za ovu priliku i kako Belma kaže, rađena je prema mojoj osobnosti. Žiri je rekao da sam imala jednu od najljepših haljina, jer je naprosto plijenila pažnju. Za nju je vezano mnogo smiješnih situacija, a najupečatljivija bila je ona na aerodromu, gdje mi je osoblje čestitalo na zarukama i dalo gomilu pohvala misleći da je u pitanju vjenčanica, jer je haljina bila svijetloroze boje i neodoljivo je podsjećala na nju. – sa osmijehom priču završava Iman.

MTQ2015-0980


Strast prema blogu i modelingu

Odakle uopće želja da se počneš baviti modelingom i imaš li još neke hobije?

Oduvijek sam htjela biti model. Svi mi imamo manju ili veću potrebu da budemo primijećeni i ostavimo neki poseban pečat u toku svog života. Meni je modeling otvorio mnoge mogućnosti koje možda na drugi način ne bih dobila. Sve što mi se izdešavalo u posljednjih nekoliko mjeseci, desilo se vrlo spontano i to je ono što daje posebnu čar svemu. Pored modelinga, još sam i beauty/fashion blogerka. Nažalost, malo sam zapustila blog zbog silnih obaveza u zadnje vrijeme, ali uskoro ponovo radim na njemu punom parom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti