Umro Dragan Nikolić: Zbogom glumčino!

Piše: Redakcija

Nakon duge i teške bolesti u Beogradu je jutros u 73. godini preminuo legendarni glumac Dragan Nikolić. U februaru 2015. godine operisan je na Klinici za digestivne bolesti u Beogradu. U maju mu se stanje pogoršalo i primljen je u bolnicu u teškom stanju, ali su ljekari uspjeli da mu spasu život. Od tada je, uz manje prekide, bio na stalnom bolničkom liječenju.

Jedan od najpoznatijih glumaca Srbije i bivše Jugoslavije rođen je 20. augusta 1943. u Beogradu gdje je završio Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju na kojoj je sa svojih 17 godina bio najmlađi student. Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu „Pravo stanje stvari“. Prvu značajniju glavnu ulogu ostvario je ulogom u filmu „Kad budem mrtav i beo“ (1967) Živojina Pavlovića, za koju je (uz onu u filmu „Tri sata za ljubav“ F. Hadžića) nagrađen diplomom na Filmskom festivalu u Puli 1968. godine.

Tokom svoje bogate karijere snimio je više od 120 filmova i TV serija. Bio je u dugogodišnjem sretnom braku s glumicom Milenom Dravić, s kojom je svojevremeno vodio i vrlo gledanu emisiju „Obraz uz obraz“. Na snimanju te emisije ranih sedamdesetih godina su se i upoznali te bili nerazdvojni sve do samoga kraja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti