Druga strana života Mariah Carey: Godinama ne priča sa HIV pozitivnom sestrom

Piše: Redakcija

Morgan Carey je optužio sestru, poznatu pjevačicu Mariah Carey kako nije željela platiti bolničko liječenje za njihovu sestru Alison Carey, piše “The Sun”. Alison prolazi kroz tretman liječenja od HIV-a i mora na operaciju mozga i kičme, a u plaćanju medicinskih računa, tvrdi Morgan, ne želi joj pomoći Mariah.

carey2

Mariah s bratom i majkom

carey1

Alson je priznala da se u New Yorku bavila prostitucijom i da sa sestrom ne razgovara od njihove velike svađe 1994.godine

– Tvoja sestra umire, bori se , a gdje si ti? Misliš da si toliko posebna, ali ti si vještica. Došao sam s Havaja prošle godine kada je Alison skinuta s aparata, vjerujući kako ona umire, dok se moja sestra uopće nije pojavila u bolnici – kaže Morgan.

Carey je “teška” oko 520 miliona dolara, a odnedavno je zaručena i za milijardera Jamesa Packera, Morgan vjeruje kako ona ima sasvim dovoljno novca da plati sestrino bolničko liječenje.

– Alison je očajnički željela doći do Mariah, iznova i iznova, ali ona se nikad nije javila – govori Morgan.

Mariah Carey dugo nije u kontaktu sa starijom sestrom Alison, koja je prema vlastitom priznanju radila kao prostitutka kad se i zarazila HIV-om. Godinama pokušava da dopre do Mariah kako bi upoznala njeno dvoje djece, Moroccana Scotta i Monroe.

carey3

54-godišnja Alison je molila Mariah da joj oprosti nakon brojnih zdravstvenih tretmana i borbe s ovisnošću. “The Sunu” je kazala: “Ukoliko bih imala poruku za nju, ona bi glasila: Samo me nazovi”.

Njena HIV pozitivna sestra koja je otkrila kako je radila kao prostitutka u New Yorku ne bi li kupila odjeću i hranu za njihovu porodicu prije nego što je Mariah doživjela slavu, s poznatom sestrom ne govori nakon njihove velike svađe 1994.godine.

Prije četiri godine Alison je izrazila želju da se izmire kako bi upoznala blizance koje je Mariah rodila, u sada već propalom braku s TV prezenterom Nickom Cannonom. Sudeći prema izjavama njihovog brata, dvije sestre se još uvijek nisu pomirile.

Pročitajte još