Halit Ergenç: Popravljao sam kompjutere i konobario da bih preživio i platio račune

Piše: Redakcija

Halit Ergenç više ne protestuje. S turskim premijerom Reçepom Tayyipom Erdoganom zakopao je ratnu sjekiru. Umjesto na istanbulskim ulicama, javnost ga ovih dana viđa u društvu supruge Bergüzar Korel i njihovog trogodišnjeg sinčića Alija u elitnom turskom ljetovalištu Çeşme.

Par u potpunosti uživa u svakom danu odmora, jer u septembru ih očekuju nove poslovne obaveze, Halita snimanje četvrte sezone “Sulejmana Veličanstvenog”, a Bergüzar druge sezone “Karadayi”, serije koja se upravo počela prikazivati i u našoj zemlji.

Bradati “sultan”, što se može vidjeti na fotografijama s ljetovanja, očito ne voli sunčanje, ali zato uživa u plivanju, toliko da i svog sinčića uči kako da se izbori s vodenim talasima.

– Žao mi je što tako predivan dječak mora odrastati uz slavne roditelje. Nemamo mira. Svaki intimni porodični trenutak nam prekidaju blicevi fotoaparata – kaže Halit i priznaje da su godišnji odmori, zapravo, rijetki trenuci kada se u potpunosti može posvetiti sinu.

– Šokirao sam se jedne prilike kada je Ali na televiziji vidio mamu kako grli drugog dječaka i od ljubomore je počeo histerično plakati. Grlio sam ga i tješio. Smirio se tek poslije desetak minuta – kaže Halit.

A, šta će se desiti kada ga sin vidi prvi put obrijanog?

– Već me tri godine nije vidio obrijanog. Prijateljica mi je savjetovala da se, čim se završi snimanje serije, obrijem pred njim kako se ne bi uplašio kad me vidi glatkog lica – priznaje Ergenç.

Popularni glumac ne krije da bi volio još jednom osjetiti čari roditeljstva.

– Ali nas je već nekoliko puta pitao kad će dobiti brata ili sestru. Bergüzar i ja želimo imati veliku porodicu, ali druga beba će, ipak, morati pričekati dok oboje ne završimo aktuelne projekte – govori Halit.

Prinovi se, kaže, veseli i njegova majka, koja čuva Alija dok supruga i on rade. Ovo ljeto s njima je išla i na godišnji odmor. Kad nije na snimanju, glumac se bavi humanitarnim radom. Ove godine počeo je sarađivati s turskim ministarstvom zdravstva, kako bi pomogao oboljelima, naročito djeci, s Downovim sindromom, od kojeg boluje i njegova sestra Azad.

Kompletan tekst u printanom izdanju magazina “Azra” (broj 861)

[nggallery id=131]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti