Jeste li spremni za FORMU i svoje modne snove?

Piše: Redakcija

Talentiran ste modni dizajner i čekate svoju priliku? Otkrijte svoj modni talent i postanite prepoznatljivo dizajnersko ime na bh.modnoj sceni!

FORMA je neprofitna fondacija nastala s jednostavnim ciljem na umu – kreirati platformu koja će služiti kao kontinuirana podrška unaprjeđenju kreativne industrije u BiH te otkrivanju i razvoju novih dizajnerskih i umjetničkih imena u Bosni i Hercegovini. Osnovalo ju je troje mladih entuzijasta, Ana Ćavar, osnivačica i voditeljica MODAMO concepta, Martina Saira, osnivačica i generalna direktorica kompanije SEE.Contact te Bojana Omerović, voditeljica poduzetničkog centra.

Budući da MODAMO. kao portal koji već neko vrijeme kreira domaću modnu scenu kroz otkrivanje,promociju i podršku njezinih djelatnika, SEE.Contact kao prepoznatljiv centar za razvoj branda i njegovu promociju, te Networks, kao ambiciozan poduzetnički centar, zajedno pokrivaju tri potpuno različite sfere poslovnog djelovanja, ideja o preuzimanju inicijative i kreiranju jedinstvenog koncepta za razvoj i unaprjeđenje poduzetničkog duha kod mladih talentiranih modnih entuzijasta, nametnuo se kao logičan cilj FORMA fondacije. Jedan od prvih koraka FORMA fondacije jeste pokretanje modnog natječaja.

FORMA FASHION DESIGN CONTEST 2016. – o čemu se radi i kako aplicirati za nagradu?

Natječaj traje od 15.3. do 31.3.2016 godine u ponoć.Natječaj je otvoren za sve modne dizajnere, neovisno o njihovom iskustvu ili stažu u modnom dizajnu. Ideja natječaja jeste stvoriti novo domaće, dizajnersko ime i usmjeriti ga u njegovom daljnjem profesionalnom razvoju na bh. modnoj sceni i reprezentativnom predstavljanju široj javnosti.

Za sudjelovanje u natječaju, sudionik treba poslati preciznu skicu glamurozne kreacije koju bi modno osviještena dama birala za crveni tepih otvorenja Sarajevo Film Festivala uz opis materijala koji želi koristiti za izradu haljine, motivacijsko pismo te portfolio dosada finaliziranih projekata. Stilskih ograničenja nema, važno je da je skica autorska, odgovara temi te da izražava umjetničku osobnost, maštu i profesionalnost sudionika.

Svoje prijave sastavljene od detaljno objašnjene i precizne skice u.jpg ili .png,formatu, motivacijskog pisma, portfolia te osobnih podataka trebate poslati najkasnije do 31.3.2016.godine na email [email protected]. Nakon završetka natječaja, žiri će odabrati jednog dobitnika, koji će u suradnji sa članovima FORMA fondacije i dizajnerskim mentorima proći kroz nekoliko faza projekta.

FORMA će dizajneru dati priliku za predstavljanje njegovog dizajna na crvenom tepihu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, pružiti mu potpunu medijsku pažnju kroz MODAMO.info te druge medijske partnere i osigurati sredstva za rad i razvoj kolekcije u coworking prostorijama poduzetničkog centra Networks koju će nakon toga predstaviti inozemnom tržištu kroz MODAMO.online shop.

Članovi žirija koji će odabrati pobjednika ovog natječaja jesu Ana Ćavar, direktorica i osnivačica MODAMO.info, Martina Saira, osnivačica i generalna direktorica kompanije SEE.Contact, te Bojana Omerović, voditeljica poduzetničkog centra Networks. Četvrti gostujući član žirija će biti respektabilno dizajnersko ime s domaće modne scene koje će svojim znanjem, naučenim zanatom i profesionalizmom pomoći u odabiru najboljeg kandidata te razvoju njegovih ideja od početka do završne faze projekta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti