„Bentbaša” u vlasništvu Muzeja Sarajeva

Piše: Redakcija

Prošlog petka je u depandansu Muzeja Sarajevo – Brusa bezistanu, u prisustvu brojnih poklonika umjetnosti, zvaničnika i umjetnika, promovirana slika „Bentbaša” bh. akademskog slikara Safeta Zeca. Naime, Muzej Sarajeva je otkupio ovu sliku našeg istaknutog umjetnika, da bi postala dio već bogate muzejske zbirke, koja sadrži više od 2.000 umjetničkih slika.

“Sarajevo je uvijek moja centralna tema, jer ovaj grad je historijska, urbana i estetska cjelina, ima vizuelnu atraktivnost, on je čudo. Moj umjetnički san je da djela koja su negdje po Veneciji ili depoima budu izložena za javnost”, izjavio je Zec.

Među brojnim kulturnim radnicima, promociji Zecove slike prisustvovao je i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, koji je istakao da je već dogovorio saradnju sa Zecom, podvukavši kako će nastojati da sve što je vrijedno i pohranjeno u različitim depoima bude izloženo i dostupno javnosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti