Pogledajte petominutni promo video prelijepe kćerke Cindy Crawford: Kaia zaštitno lice Miu Miu naočala

Piše: Redakcija

Kaia Gerber sa 14 godina ozbiljno kreće stopama svoje majke, nekadašnjeg supermodela Cinfy Crawford. Posljednja velika vijest koja dolazi iz tabora ove poznate modne porodice je ta da je Kaia zaštitno lice posljednje kampanje prestižnog modnog brenda Miu Miu. Tim povodom Kaia je snimila i svoj prvi petominutni modni promo film u kojem reklamira sunčane naočale ovog brenda, iz linije Scenique.

Video prati tinejdžerku od trenutka kad se ona budi i polako uz zvuke muzike na gitari izlazi napolje, pored bazena. Pokretima, načinom na koji nosi asesoare, Kaia savršeno sažima Miu Miu ženstvenost. Angažman za Miu Miu je samo nastavak njenih uspješno obavljenih modnih poslova ove godine. Kaia je nedavno s mamom Cindy krasila naslovnicu “Voguea”, te je lansirala svoju prvu modnu kampanju za brend “Chrome Hearts”. Tinejdžerka je u februaru postala zaštitno lice ovog brenda u njihovoj proljetnoj i ljetnoj kampanji, i to je bio njen prvi veliki modni posao otkako je potpisala ugovor s IMG Models agencijom prošle godine.

Prije nego što je objavila prvi mini modni film za Miu Miu s bratom Presleyjem Gerberom je snimila CR Fashion Book editorijal. Prava je sreća da joj je dozvoljeno tako rano ući u modni biznis, pišu neki zapadni magazini. Od ranije je poznato kako Cindy ne želi da se njena kćerka profesionalno bavi modelingom prije nego što napuni 17 godina, ali nakon što je s deset godina pozirala za liniju za mlade “Young Versace” Kaia se ozbiljno zagrijala za posao.

– Tvoj tata i ja želimo da budeš sretna. Ako je modeling ono što ti želiš raditi, ja ti mogu obezbijediti mapu puta i pomoći ti da napraviš prave izbore – kazala joj je Cindy u zajedničkom intervjuu za “The Thick” u oktobru.

Govoreći u suprugovo ime (53-godišnjeg Rendea Gerbera), Cindy je dodala:

– Mi također želimo zaštititi tvoje djetinjstvo, i dopustiti ti da budeš 14-godišnjakinja onda kad ti i jesi 14-godišnjakinja. Nema žurbe nigdje – kazala je mama.

Od majke nije naslijedila samo dobar izgled već je usvojila i važne savjete o savršenom izgledu pred kamerom.

– Mama mi je rekla da uvijek iza izraza lica imam misao. Vježba zaista čini da slika izgleda dublje, a ne da imate samo tupi i prazni izraz lica – ispričala je Kaia za “Teen Vogue”.

Pročitajte još