Bud Spencer: Odlazak “velikog prijateljskog diva” na novo putovanje

Piše: Redakcija

Bud Spencer, italijanski glumac i filmadžija preminuo je u 86. godini života u Rimu, javljaju svjetski mediji.

– Preminu je u Rimu u ponedjeljak i nije se patio – kazao je njegov sin Giuseppe Pedersoli.

Spencer, čije je pravo ime Carlo Pedersoli, među svojim prijateljima izvan svijeta glume je bio poznat kao “veliki prijateljski div”, zbog svoje visine i težine.

Glumac koji je također bio i profesionalni plivač glumio je u više od 20 filmova u periodu između 1950-1980-ih godina. Često se pojavljivao kao dio dvostrukog čina uz Terencea Hilla – čije pravo ime je Mario Girotti. Zajedno su snimili 16 filmova. Spencerovi naslovi uključuju: “Double Trouble”, “Go For It”, “Ace High”, “They Call Me Trinity” i “A Friend is a Treasure”.

– S najdubljim žaljenjem moramo vas obavijestiti da Bud putuje na svoje naredno putovanje – napisala je glumčeva porodica na Twitteru, na šta je glumčev sin Giuseppe dodao: “Svi smo bili uz njega, i njegove zadnje riječi su bile: Hvala.

Odajući poštu preminulom glumcu italijanski premijer Matteo Renzi se također oglasio na Twitteru: “Ciao #BudSpencer We loved you so much.”

Holivudska zvijezda Russell Crowe također se oprostio od Buda: “RIP Bud Spencer. Moje srce je uz tvoju familiju”.

Spencer je rođen u Napulju 1929., ali se preselio u Rim, gdje je postao plivač koji je mnogo obećavao. 1950., bio je prvi Italijan koji je plivao 100m ispod jedne minute. Kasnije je napustio sportsku karijeru i posvetio se snimanju filmova, uglavnom vesterna i komedija. Otkrio je kako je izabrao svoje umjetničko ime kako bi odao počast svom omiljenom pivu Budweiser i američkom glumcu Spenceru Tracyju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti