Christina Estrada: od bivšeg muža, oboljelog od raka, traži milione na sudu

Piše: Redakcija

Christina Estrada, bivša manekenka i model (54), nakon 13 godina braka razvodi se  od bogatog saudijskog šeika Dr. Walida Juffalia. Razvod je 2012. godine zatražio šeik Juffali, kada se zaljubio u 25-godišnju libanonsku voditeljicu. Nju je i oženio dok je bio u braku s manekenkom, jer mu to zakon u Saudijskoj Arabiji dopušta.

Par je trenutno na sudu, jer je Christina odbila 37 miliona funti koje joj je šeik ponudio tokom razvoda, te traži 196 miliona funti. Ovaj iznos je, kazala je njena advokatica, samo kap u moru njegovog bogatstva. Estradini advokati ga procjenjuju na 8 milijardi funti.

estrada2

U dramatičnom svjedočenju, Christina je pred sucem lupala šakom o stol i plakala jer zahtijeva ono što, kaže, zaslužuje svaka žena. Bivša manekenka traži nekretninu u elitnom londonskom Eaton Square koja stoji 62 miliona funti, te 6.5 miliona za njeno uređenje. U vili koju joj je šeik ponudio ne želi živjeti jer bi dijelila dio jednog sprata s osobljem. Odbila je stan i u Chelseu jer ima ‘čudne sobe’,

Estrada u svoju ‘cijenu’ ubraja i 28.000 funti za karte za Wimbeldon, a treba joj i ‘budžet za odmore’ u iznosu od 12.160 funti. U iznos je ubrajala i odlazak u Pariz kako bi mogla pogledati La Traviatu. No, tu njenim potrebama nije bio kraj. Christini, tvrdenjeni advokati, treba dodatnih 100.000 funti kako bi održavala vikendicu te 113.00 funti kako bi je napunila ‘pivom i hranom’.

estrada3

Najveće čuđenje ipak je izazvala njena računica za odjeću. Objasnila je da joj godišnje treba milion funti za odjeću i nakit, a tu ubraja i kupovinu 35 dizajnerskih satova koje mora imati kako bi ih mogla uskladiti s odjevnim kombinacijama. Također, kaže, potrebno joj je pola milione funti za pet automobila, od kojih su dva za njenu kuću u Beverly Hillsu koju joj je šeik kupio.

Juffali nije bio prisutan na sudu, jer se trenutno u privatnoj klinici liječi od raka. Njegovi advokati tvrde da je šeik osigurao i više nego lagodan život za Christinu i njihove kćeri te da joj je do sada uplaćivao na račun 100.000 dolara mjesečno.

Izvor: 24sata.hr

Pročitajte još