Marijana Mikulić: Sreća pa je zalutali metak završio samo u mojoj nozi

Piše: Redakcija

Ja već radim, snimam, ta nezgoda se desila prije desetak dana. Slučajno je metak zalutao, odbio se, očito, o neku fleksibilnu površinu i, eto, doletio je meni u nogu

Svi regionalni portali ove sedmice su objavili vijest kako je glumica Marijana Mikulić doživjela nezgodu u Zagrebu na snimanju nove serije koja bi se trebala početi emitirati najesen ove godine. Naime, dok je snimala jednu scenu u streljani, zalutali metak je završio u njenoj njozi. Sreća, kaže Marijana, radilo se o zračnoj puški.

– Nije se radilo o tome da je kolegica ispalila metak, već je treća osoba to učinila, ali ništa strašno se nije dogodilo, nisam otišla u hitnu, stavila sam led na nogu i odradila snimanje do kraja. Ja već radim, snimam, ta nezgoda se desila prije desetak dana. Slučajno je metak zalutao, odbio se, očito, o neku fleksibilnu površinu i, eto, doletio je meni u nogu, dobro da je bila noga da nije bilo nešto drugo. Dobro se sve završilo – kaže za naš magazin Marijana.

marijana mikulic3

Povredu ovakvog tipa nikada, priča nam, nije doživjela ranije, sjeća se jedino da se sa svojim vršnjacima nekada davno u djetinjstvu, kao i svako drugo dijete, igrala bezopasnim plastičnim pištoljima. Kada je došla kući, priča nam kako ju je jedan od sinova znatiželjno pitao: “Mama, da li te stvarno pogodio metak?”

– Sutradan navečer me vidio kući, kad rana nije bila ni svježa. Njemu je sve to bilo super zabavno, kao mamu mu pogodio metak, a ona se ponaša kao da se ništa nije dogodilo. Znate, djeca, kao djeca, njima je sve zanimljivo, i oko svega su znatiželjni.

Marijana, rođena Širokobriježanka, našoj publici je naročito poznata po ulozi negativke u seriji “Ponos Ratkajevih”, i u ovom serijalu će, kaže nam šaljivo, igrati negativku.

– Ne mogu otkrivati detalje serijala, ali ponovo mi je pripala uloga negativke.

Nakon što poslovne obaveze privede kraju zajedno sa suprugom i sinovima sedmogodišnjim Ivanom i dvoipogodišnjim Andrijom, Marijana krajem jula i početkom augusta odlazi na zasluženi odmor. Ljeto će tradicionalno, kaže nam, prvo provesti kod svojih u rodnom Širokom Brijegu.

Svake godine odlazimo u Široki Brijeg na odmor. Naravno, odmaramo i na moru, ali većinom smo u Hercegovini. Ljeti nam se pridruži i suprugova porodica, koja živi u Njemačkoj, moji roditelji, osim familije, obiđemo prijatelje, tako da uistinu kvalitetno provedemo vrijeme – kaže Marijana, koja je završila i snimanje filma “Mrtve ribe plivaju na leđima”, reditelja Kristijana Milića, za koji lijepa Hercegovka očekuje premijeru, najvjerovatnije, najesen.

marijana mikulic1

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti