Lionel Messi osuđen na zatvorsku kaznu

Piše: Redakcija

Ipak, jedan od najboljih nogometaša našeg vremena neće morati služiti zatvorsku kaznu.

S obzirom da je muški dio porodice Messi dobio kaznu zatvora manju od dvije godine te da nisu prethodno kažnjavani, izbjeći će odlazak u zatvor.

Messi i njegov otac Jorge optuženi su da oštetili španjolski proračun za 4.2 milion eura pri prodaji marketinških prava najboljeg nogometaša današnjice. Messijev otac Jorge osnovao je mrežu lažnih kompanija u Južnoj Americi, ali i u Švicarskoj i Velikoj Britaniji, a kazneno djelo se dogodilo u razdoblju između 2007. i 2009. godine.

Lionel Messi je na suđenju tvrdio kako nije znao za dogovore te da su sve poslove sklapali njegov otac i njegovi savjetnici. Međutim, državni odvjetnikMario Maza nije imao milosti prema Messijevima, pa je čak najboljeg nogometaša današnjice uporedio s ‘mafijaškim bossom’, prenosi El Periodico.

-Potpuno sam posvećen nogometu, a o svemu drugome brinu moj otac i odvjetnici. Siguran sam kako me oni nisu željeli prevariti – rekao je slavni Argentinac.

Još ranije su Messi i njegov otac pristali platiti pet miliona eura poreznim vlastima u Španiji kao “korektivnu mjeru” odmah po pokretanju istrage.

Prema procjeni američkog financijskog magazina “Forbes”, Messi je u posljednjih 10 godina ukupno zaradio oko 350 miliona dolara. (Izvor: jutarnji.hr)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti