Lionel Messi sa suprugom i sinovima krstari jahtom: Odmor nakon optužbi za utaju poreza

Piše: Redakcija

U maju je završio klupske obaveze, kada je njegova „Barcelona“ došla do 24 titule prvaka Španije. Sad se čini kako je Lionel Messi sve slobodno vrijeme odlučio da provede uz familiju, svoju partnericu Antonellu Roccuzzo i njihove sinove; trogodišnjeg Thiaga i desetomjesečnog Matea. Porodica uživa krstareći jahtom oko Balearic otoka, arhipelaga u istočnoj Španiji. Lionelu je odmor očito trebao, zbog osude za utaju poreza. Mediji javljaju kako će se fudbaler žaliti na odluku suda koji je njemu i ocu odredio 21 mjesec zatvora.

Dugo vođeni slučaj odnosi se na Messijevo odbijanje da plati 3.4miliona funti poreza. Izbjegavanje plaćanja poreza se odnosi na period od 2007., do 2009. godine, vrijeme kada je Argentinac doprinio transformaciji „Barcelone“ u najbolji svjetski tim. Novčanu kaznu u iznosu od 1.7miliona funti će platiti po tri tačke utaje poreza, dok će njegov otac platiti 1.3miliona funti. Messi je uvijek negirao bilo kakvu upletenost u utaju poreza, tvrdeći kako je on skoncentrisan na fudbal a da je sve vezano za novac povjerio svojim savjetnicima.

mesi5 mesi1 mesi2 mesi3 mesi4

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti