Aida Korman s novim projektom: Novo, staro, pozajmljeno

Piše: Redakcija

Iz “Prodavnice ideja” dizajnerice Aide Korman izlaze nove, svježe stvari koje će oduševiti sve dame koje su ove godine planirale stati na ludi kamen. Počinje sezona vjenčanja pa je Aidina ekipa odlučila udovoljiti svojim klijentima, osmislivši novi projekt: nešto novo, nešto staro, nešto pozajmljeno

FOTO: Amir Bajrić
Model: Mirnesa Subašić

Kako bi udovoljili željama svih dama kojima je izgovaranje sudbonosnog „da“ važan životni događaj, osim dizajniranih vjenčanica, svečanih haljina i muških odijela krojenih po mjeri, što je novitet u “Prodavnici”, Aida Korman je odlučila dati mogućnost da joj se obrate klijentice s već gotovim vjenčanicama svojih mama ili baka.

– Mnogo je onih žena koje rado gledaju vjenčanice u kojima su njihove majke i bake plesale prvi svadbeni ples. Zato smo došli na ideju da im ponudimo redizajn i osavremenimo vjenčanicu prema zajedničkim idejama i željama klijentica. To je ono što je staro – revival starih vjenčanica ili odijela i haljina, totalna prepravka ili make over – ističe Aida, koja je zadovoljna odzivom i realizacijom kreativne ideje.

Nakon što je završila s novim i starim, na red dolazi pozajmljeno, a to se odnosi na već gotove vjenčanice i svečane modele iz Aidinih kolekcija, koje je prezentirala u Budimpešti, na Siciliji i drugim metropolama. Te kreacije ljubitelji njenog rada mogu unajmiti na adresi Gajev trg 4, gdje se i nalazi “Prodavnica ideja”.

Osim ovih svadbenih ideja, Aidin tim pokreće i Projekt Street Couture.

– Budući da smo opremljeni novim mašinama, koje su specijalizirane za rad na pamuku i drugim vrstama žerseja i trikotaže, radimo pamučne majice i dukseve kao i haljine od žerseja. Naravno, riječ je o dizajniranim odjevnim predmetima koje također nudimo custom made, odnosno po željama zainteresiranih pojedinaca – objašnjava ova talentirana dizajnerica.

Osim nabrojanog, Aidina „tvornica“ nudi i modu za svaki dan, a popust na usluge je osiguran svima koji posjete “Prodavnicu ideja”. Da nije sve prilagođeno ženama, Aidin tim se pobrinuo da se i muškarci osjećaju važno u odijelima, pantalonama i košuljama po mjeri, ali i da svoj outfit upotpune ručno rađenim nakitom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti