Digital Divas by Avon

Piše: Redakcija

U drugoj sedmici jula organiziran je blogerski susret, a mjesto događaja je bio Crveni salon Hotela „Radon Plaza”. Ovo je bila druga godina skupa u Bosni i Hercegovini kada je riječ o Beauty i Fashion blogerima.

Imajući u vidu sve veći značaj blogova koji tretiraju teme u vezi s modom i ljepotom, iz poznate kozmetičke kuće odlučili su se za organizaciju konferencije Digital Divas by Avon, koja je nakon niza uspjeha u nekoliko evropskih zemalja prošle godine dočekala i bosanskohercegovačko izdanje.

Glavni cilj konferencije bio je okupljanje domaćih blogera, kako bi neposredno razmijenili svoja iskustva, ali i kako bi kroz zanimljiva predavanja i praktične primjere spoznali nove tehnike rada i korisne informacije.

avon digital2

Prva učesnica koja se ove godine predstavila publici bila je Ana2cats. Ana je jedna od prvih djevojaka u Regionu koja je otvorila svoj beauty Youtube kanal, koji danas prati gotovo 40.000 ljudi. Ivona Krezić Čolić, PR “Alma Ras” kompanije, prenijela je svoje iskustvo i znanje koliko profesionalan treba biti i šta sponzori traže od blogera kada im se obrate za sponzorstvo.

Prisutna je bila i direktorica Agencije za odnose s javnošću “Bejtovic Communications” Una Bejtović, koja je pojasnila selfbrending kao faktor uspjeha, dok je nezavisna PR konsultantica Ines Bulajić dala niz savjeta o tome kako kvalitetno napisati sadržaj, odnosno ispričati svoju priču.

avon digital4

Melisa Mešić Tolja, vlasnica digitalne agencije ‘’Digital2’’, pružila je znanje o unaprjeđenju poslovanja u oblasti društvenih mreža. Na kraju konferencije, Šejla Korjenić iz kompanije “Avon” se osvrnula na saradnju ovog brenda s blogerima, riječima:

“U današnje vrijeme ubrzanog života znamo da je značaj blogova veliki. Iz tog razloga kompanija ‘Avon’ već nekoliko godina ostvaruje jako uspješnu saradnju s beauty i fashion blogovima u Bosni i Hercegovini. Moram istaći da je naša saradnja jako uspješna i da je užitak raditi s mladim i kreativnim ljudima, a sudeći prema broju današnjih posjetilaca, drago mi je što je i u našoj zemlji broj blogova svakim danom sve veći”.

Pročitajte još