Christina Estrada: Razvod koji je saudijskog šeika koštao 87 miliona dolara

Piše: Redakcija

Kada su prije 12 godina razmjenjivali bračne zavjete, manekenka i model Christina Estrada i njen suprug saudijski milijarder šeik Walid Juffali nadali su se da će skupa živjeti sretno do kraja života. Trenutno prolaze kroz jedan od najprljavijih razvoda, o kojem pišu svi svjetski mediji. A za to je zaslužna upravo Estrada, koja u medijima traži saveznike u svom ratu protiv bivšeg supruga, jer „svojim slučajem želi skrenuti pažnju medija na sve nepravedno napuštene supruge, koje milijarderi otpravljaju sa šakom kikirikija”.

Lavina negativnih komentara

Spomenuti rat počela je nezadovoljna iznosom od 87 miliona dolara, koliko je dobila nedavno nakon razvoda, iako je na početku parnice pred britanskim sudom zahtijevala gotovo 262 miliona dolara kao kompenzaciju za sve godine koje je provela s njim.

Mandatory Credit: Photo by REX Shutterstock (1033394r) Christina Estrada Royal Rajasthan Gala, Banqueting House London, Britain - 09 Nov 2009

Traži milion i po godišnje za odjeću

Na sudu je izvela pravi mali show, kada je počela plakati, prepričavajući razgovor između nje i kćeri, koja joj je, navodno, rekla: “Mama, bit ćemo siromašne”. Pred sudom je iznijela i obrazloženje svojih zahtjeva, koji su izazvali lavinu negativnih komenatara na društvenim mrežama.

– … Od te svote treba mi milion i po godišnje za odjeću. Samo za bunde treba mi 55 hiljada dolara, 150 hiljada za haljine i 28 hiljada dolara za cipele. O drugome da ne govorim. Također, tražim da mi bivši suprug daruje prsten s dragim kamenom vrijedan deset miliona dolara. Treba mi sedamdeset miliona dolara za stan u Londonu, plus devet miliona za uređenje – kazala je Christina.

Istakla je da ne želi dijeliti sprat kuće s poslugom i nastavila sa zahtjevima:

– Treba mi šest miliona dolara za ladanjsku kuću i pola miliona dolara za poslugu. Dobro će mi doći 600 hiljada dolara za unajmljivanje jahte dvije sedmice svakog ljeta, a 6.000 za napojnice posadi. Treba mi 300 hiljada dolara za vikende u predsjedničkom apartmanu u pariskom “Ritzu” i 20.000 dolara za moju pratilju. Sto hiljada dolara za neko kraće putovanje na jug Francuske. Od sitnijih stvari, treba mi 100.000 dolara za torbe, kofere, mobitele, kreme i sunčane naočale. Treba mi 40.000 dolara za karte za Wimbledon, 13.000 za godišnji bal kod Eltona Johna. Na takav sam život navikla. S njim želim nastaviti – izjavila je nedavno nekadašnja Pirellijeva djevojka na sudu u Londonu.

Navikla na luksuz

Juffalijevi advokati smatraju da Christina “pretjeruje, preuveličava i potražuje preko svake mjere”. Njeni, pak, tvrde da je Juffali, koji je težak milijarde dolara, ponizio i uvrijedio bivšu suprugu, ne prihvatajući njene zahtjeve.

Juffalli se nije pojavio na sudu, jer je, navodno, na samrtnoj postelji negdje u Švicarskoj, gdje se liječio od raka. Naređeno mu je da bivšu suprugu isplati do 29. jula.

christina estrada8

Christina i šeik Jufalli imaju jednu kćerku

Dok je cijeli svijet osuđuje zbog zahtjeva koje je izložila na sudu, Christina ima dobar razlog da bude ljuta na svog bivšeg supruga. On se, naime, bez njenog znanja razveo od nje po šerijatskom zakonu u Saudijskoj Arabiji, kako bi, opet bez njenog znanja, po istom principu oženio 25 godina mlađu manekenku iz Libana, i to pred nekoliko stotina zvanica.

– Bila sam međunarodni top model. Vodila sam luksuzan život. Navikla sam na to. Teško je opisati nivo luksuza i raskoši u kojoj smo uživali – kazala je.

Proces razvoda je, dodala je, bio veoma bolan. Nakon njega Christina se namjerava posvetiti svojoj kćerki, koju je dobila u braku s Juffalijem.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti