Lepa Brena: Otkako plovimo brodom, naši odmori su dobili novu dimenziju

Piše: Redakcija

Uvala Sabuni, Otok Zut, Šibenik, Zrće…, samo su neke od destinacija koje je Lepa Brena ovog ljeta posjetila u društvu supruga i svojih prijatelja. Za “Azru” govori o svojim ritualima i navikama koje njeguje na odmorima, proslavama važnih porodičnih datuma i otkriva zašto voli Jadran, kako održava svoju liniju, te kad se pomirila sa svim svojim manama i eventualnim nedostacima

Bilo da je riječ o koncertima, poslu ili privatnim momentima iz života nje i njene porodice, interes za Lepom Brenom je istog intenziteta. I on ne jenjava već godinama. Brojne poznate ličnosti su se otisnule u toplije krajeve, no, fotografije koje Brena postavi na svojim društvenim mrežama, mast have su proizvod brojnih regionalnih medija. Ove godine odmor je počela ranije, ili se samo kvalitetno odmara da nam se čini kao da je sezona ljeta za nju počela tri mjeseca ranije. Uvala Sabuni, Otok Zut, Šibenik, Zrće…, samo su neke od destinacija koje je ovog ljeta posjetila u društvu supruga i svojih prijatelja.

more brena8

Čitanje štampe

– Izuzetno volim Jadransko more. Otkako plovimo brodom, naši odmori su dobili novu dimenziju, jer vi na tom bezgraničnom plavom prostranstvu uživate odjednom u svim elementima – od vode, sunca, pejzaža koji vam promiču ispred očiju do beskrajno čistih kristalnih uvala. Koje god mjesto da odaberete na Jadranu, vi ne možete promašiti jer svako mjesto ima svoju priču. Dovoljno je za početak da volite more – kaže Brena i otkriva nam koliko se njene svakodnevne navike razlikuju od navika kakve ima kad je na odmoru.

– Volim da ustajem rano, jer ne želim da propuštam ništa čak ni na odmoru. Nisam noćna ptica koliko god da sam poslom upućena na taj dio dana. Meni izuzetno znači da osjetim taj početak dana, uz kafu ili čaj, novine. Preko ljeta, kada putujemo, nekako mi je pravi šmek da novine čitam u printanom izdanju, jer želim da telefon, ajped, laptop držim daleko od sebe. Napravim po koju sličicu i okačim na društvene mreže, ali i to isključivo kada sam raspoložena, jer kada odmaram – odmaram i od tehnologije – kaže Brena za “Azru”.

more brena11

Ona i njen suprug Boba, nekadašnja teniska zvijezda, stalno su okruženi širokim krugom prijatelja. Njihovi prijatelji su iz svih krajeva svijeta. I ovo ljetovanje je bilo prilika da se sretnu i druže s nekima od njih. Povoda za druženje porodica Živojinović je naročito imala prije nekoliko dana, kada je Boba Živojinović slavio svoj 53. rođendan. U njihovoj kući na Bežanijskoj kosi uvijek se nađe prigodan način da se obilježe važni porodični datumi. Ovime Brena i Boba daju primjer i svojoj djeci da je porodica ta u kojoj sve počinje i sve se završava.

No, jesu li Brena i Boba kroz godine zajedničkog života izgradili i naviku da jedno drugo na ovakve datume daruju skupim poklonima ili, ipak, prakticiraju drugačije slavljeničke rituale.

– Mi smo jedno drugom toliko toga poklonili za sve ove godine, da nam je dovoljno kada smo zajedno i kada su nam djeca na okupu. Najiskrenije, što više imate, sve više vam znače te neke male slatke sitnice, koje čine život – odgovara ona i pojašnjava šta je u zajednici dvoje ljudi najljepše u fazi kada su sve kockice složene, karijere izgrađene, a djeca odrasla i krenula svojim putem.

Recept za dobar brak

– Kada ste s nekim toliko dugo koliko smo nas dvoje zajedno, naučite da volite i mane i vrline onog drugog, jer imate zajednički cilj – a to je da budete srećni. Nema tu nikakvog recepta za uspješan brak do onog da, osim ljubavi, treba i tolerancije i strpljenja. Boba i ja smo sada u najboljim godinama i najiskrenije, u životnoj fazi kada možemo da uživamo. I jedno s drugim, i u životu uopšte. Mislim da se to po nama i vidi.

more brena6

Uz dugogodišnju karijeru Brena je odnjegovala i jednu praksu, a to je:
da bi jedna priča bila dobra i da bi bila uspješna, onda ona mora imati sve elemente. Brena će na tržište izbaciti novu pjesmu, ili album, ali će ga uvijek pratiti zanimljiv stajling, nov i drugačiji. No, svojim novim fotografijama s hrvatskog Jadrana u 50 i nekoj oduševila je sve svojom figurom. Izgleda bolje no ikad. U kojoj dobi se pomirila sa svim svojim manama, eventualnim nedostacima i u potpunosti zavoljela sebe, pitali smo je na kraju, puštajući da potom nastavi svoj odmor.

– Zavoliš sebe onog trenutka kada shvatiš da sve što ti je Bog dao, baš tako i treba da bude. Zavoliš sebe kada vidiš da tvoje tijelo reaguje pozitivno na kvalitetnu hranu, na vježbanje, jer do nekih godina imaš figuru kakvu imaš, a poslije mora da se pazi. Moja građa je oduvijek bila jača, ja volim dobar zalogaj, ali sam korigovala sebe i srećna sam svaki put kada vidim da je vrijedilo – kaže Brena.

Pročitajte još