Dejana Rosuljaš: Kako je Tasos ukrao moje srce

Piše: Redakcija

Zaštitno lice televizije OBN Dejana Rosuljaš dijeli s nama utiske svog nezaboravnog ljetovanja, prvo u Dalmaciji, a potom i Grčkoj. Urednica i voditeljica emisije “Dejana Talk Show” priznaje kako se obično trudim da se ne vraćam na mjesta koja sam turistički već posjetila, ali ovoga puta je napravila iznimku

Poput brojnih drugih domaćih estradnih i televizijskih zvijezda, Dejana Rosuljaš, jedno od zaštitnih lica televizije OBN, ovog ljeta je birala Grčku za odmor. Jedan od razloga što ju je zainteresirao otok Tasos bila je preporuka prijatelja, koji su imali priliku ranije posjetiti ovaj živopisni grčki otok.

– Nakon odmora u Dalmaciji, ostatak odmora provodim u Grčkoj i planiram da ga iskoristim za punjenje baterija za narednu sezonu, ali i bolje upoznavanje živopisnog ostrva Tasos, nakon čega ću posjetiti regiju Halkidiki, odnosno Sitoniju. O Tasosu sam čula mnogo lijepog od prijatelja, a nakon prošlogodišnjeg odmora u Grčkoj, poželjela sam da se još jednom podsjetim na te dane.

Ovdje možete naći mirne plaže za djecu s roditeljima, ali i uvale prepune mladih ljudi, sa sjajnim barovima i finom atmosferom, tako da u zavisnosti od toga kako krene jutro, slijedi “težak” izbor mjesta za uživanje – kaže uz osmijeh Dejana.

Na Tasosu, priča ona, imate osjećaj kao da dani munjevito “lete”, da je praktično nemoguće obići sve plaže i sjajna mjesta koja ovo ostrvo skriva.

– Plaže kao što su Paradise, Golden, Pahis, s toplim morem i sitnim pijeskom, pa Porto Vachi i Saliara, s bijelim sitnim mermerom i bojom mora, kakva se malo gdje na svijetu viđa, ovih dana za mene predstavljaju savršenu oazu za odmor, a glavni grad ostrva – Limenas (Tasos) u večernjim satima nudi fine restorane sa svježom hranom iz mora i mjesta za šetnju i kupovinu.

Obično se trudim da se ne vraćam na mjesta koja sam turistički već posjetila, ali ovog puta pravim izuzetak. Dobar osjećaj, prije svega opuštenosti ovdje, navodi me da razmisljam kada ću ponovo doživjeti ovo ostrvo – govori Dejana.

dav
dav
dav

Pročitajte još