Modna kampanja snimljena dronom

Piše: Redakcija

Craig Green, mladi londonski dizajner muške mode, s pravom je ponio titulu najinovativnijeg u kontekstu reklamnih kampanja.

Nedavno je izbacio vizuale kampanje za kolekciju jesen/zima 2016. i oduševio nesvakidašnjim konceptom – kampanju nije snimio neki od razvikanih modnih fotografa, već Green sam, ali dronom. Rezultat je fascinantan, i vidi se kako je kompoziciji fotografija, ali i svim ostalim detaljima, posvećena posebna pozornost.

Kampanja se sastoji od šest fotografija, a na svakoj od njih pet modela pomno razbacanih po tamnoj pješčanoj podlozi.

Ptičja perspektiva vizualima daje pomalo zastrašujući dojam, kao da iz prikrajka promatrate posljedice neke neobjašnjive katastrofe. Isprepletena tijela i mnoštvo otisaka u pijesku dodatno pojačavaju taj dojam i promatrača tjeraju da se zapita „što se ovdje dogodilo?“.

Green je publici već poznat po svojoj sklonosti utilitarizmu i uniformama, a kolekciju jesen/zima 2016. osmislio je inspiriran idejom zaštite. „Poznat sam kao romantik i vjerojatno tražim romantiku u neobičnim stvarima – uniformama i radnoj odjeći. Ali odabirom i obradom materijala, kao i bojama, uspio sam i tako grubim predmetima dati ljepotu,“ izjavio je za Dazed & Confused.

gg

„Uvijek se trudim iskušati nešto novo i tako sam došao na ideju s dronom. Fotografija iz zraka dala je priči gotovo dokumentaristički oblik, kao da gledam slike iz časopisa National Geographic. Tako nešto još nisam vidio u modnim kampanjama.“

I zaista, ova je kampanja apsolutni hit sezone, što zbog neobične perspektive, što zbog neke čudno opipljive jeze i znatiželje koje pobuđuje. Green će ovim pothvatom zasluženo privući veliki interes insajdera, što definitivno i zaslužuje, prije svega svojim jedinstvenim modnim izričajem i estetikom.

elle.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti