Postoje samo dvije boje ruža koje morate imati ove sezone: A to su….

Piše: Redakcija

Živahna crvena

Dovoljno je da samo jednom preko usana pređete crvenom bojom ruža I odmah ćete se osjećati glamurozno. Dodatno make-up treba biti jedva primjetan. No, morate pronaći znati pronaći svoju crvenu nijansu, kako bi crvena boja postala vaš style potpis. Ako je boja vaše kože od srednje beige do tamne, onda birajte nijanse boje crnog vina ili crvene sa narandžastim podtonovima. Ako vam je put svjetlija, birajte crvenu u čijoj je osnovi plava boja poput boje borovnice i slično. Kako bi boja bila dugotrajnija, koristite trik šminkerice Erin Parson.

ruzevi sezona1

– Malom četkicom nanesite korektor u području oko usana. Usne potom oivičite olovkom, nanesite ruž, te usne prislonite na papirnu maramicu, kako bi se skinuo površinski sloj. Korektor koji ste nanijeli na samom početku će napraviti granicu, koja će ruž na usnama držati tokom cijelog dana.

Sve nijanse nude

Danas na kozmetičkom tržištu možete pronaći toliko različitih nijansi nude boje da ćete se prosto pogubiti. Sjajila i ruževi sa sjajem uvijek laskaju, ali sa mat nijansama postižete bogatiji efekat. Ove sezone biste trebali birati nude nijanse koje idu više ka pink boji, kao i boji breksve, dok bi one koje idu ka boji mesa trebale biti u drugom planu.

ruzevi sezona2

Sigurno ne želite da se usne izgube na vašem licu, zato make-up artist Troy Surratt savjetuje da ih istaknete tako što ćete povećati njihovu dimenziju. Dovoljno je da olovkom ocrtate samo gornji i donji središnji dio usne, a potom nanesete ruž.

Pročitajte još