Sada je i službeno: Sve se manje seksamo

Piše: Redakcija

SUPROTNO uvriježenom mišljenju, današnje generacije manje su seksualno aktivne.

Podaci jednog nedavnog istraživanja, koje je započeto podacima društvenih anketa još iz davne 1972. godine, otkrili su kako se novije generacije sve manje seksaju.
Istraživači Jean Twenge, Ryne Sherman i Brooke Wells, njime su pokušali razumjeti sociokulturne utjecaje na seksualnost i odnose, pritom vodeći računa o dobi ispitanika, razdoblju anketa te generacijskim promjenama.

Oni su se usredotočili na dva glavna pitanja: kada razmišljate o vremenu nakon vašeg 18. rođendana, s koliko ste ženskih partnera imali spolne odnose i obrnuto?

Ono što su otkrili, može biti prilično iznenađujuće, za sve one koji su upoznati s generacijskim stereotipima: za Amerikance rođene 80-ih i 90-ih godina bilo je dvaput vjerojatnije da će izvijestiti o nula ili manje seksualnih partnera nakon navršene 18. godine, od onih koji su rođeni u 60-im i 70-im godinama prošloga stoljeća.

To se posebno odnosi na milenijske žene, koje prijavljuju značajnije smanjenje seksualne aktivnosti, a posebno su šokantna takva saznanja kada uzmemo u obzir sve veći broj načina za upoznavanje i povezivanje. Čini se kako nas sve veća aktivnost na društvenim mrežama udaljava od potencijalnih seksualnih partnera…

 

 

Izvor: Index.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti