Pogledajte video sa snimanja: Kalendara je mnogo, ali je samo jedan Pirelli

Piše: Redakcija

Nicole Kidman, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o, Uma Thurman, Kate Winslet, Robin Wright, Alicia Vikander i Helen Mirren slavne su glumice koje krase Pirellijev kalendar za 2017. godinu. Ovaj kultni kalendar prvi put je objavljen 1963. godine i od tada je u nekoliko izdanja sadržavao neka od najpoznatijih imena svjetske kinematografije.

Spomenute dive su pozirale njemačkom modnom fotografu Peteru Lindberghu, kome je ovo drugo snimanje za Pirelli na nekoliko lokacija: u Berlinu, Londonu, Los Angelesu, Le Touquetu, New Yorku…

Pirelli priča počela je davne 1963. godine, objavila ga je britanska podružnica Pirelli kompanije. Pirelli je dobio ideju da izda promotivni kalendar kojeg bi krasile gole ljepotice, a da ga onda na kraju godine pošalje svojim klijentima, poslovnim partnerima i izabranim ličnostima  kao dar. Kalendar je brzo postao bestseller. Od te godine on je i godišnja publikacija. Kalendar je poznat po svojoj limitiranoj dostupnosti, te se i dalje dijeli kao dar kompanije striktnom broju Pirelli kupaca i celebrityja. Kalendar u svom postojanju bilježi i diskontinuitet. Nakon 1974. godine on se prestao objavljivati zbog recesije (naftna kriza), da bi deset godina nakon toga uskrsnuo u svom punom sjaju. Do sada su ga krasile ljepotice kao što su: Sienna Miller, Naomi Campbell, Gisele Bundchen, Kate Moss, Cindy Crawford, Lauren Bush, Milla Jovovich, Doutzen Kroes, Heidi Klum, Sophia Loren, Penelope Cruz, Brittany Murphy, Amy Smart, Julio Stiles, Karolina Kurkova, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Bridget Moynahan, Hilary Swank i mnoge druge ljepotice.

pirelli3 pirelli1 pirelli2

Pročitajte još