Samra Menzilović – Ćatić i Jelena Jugović-Tuncel: Vrhunski pret-a-porter s pečatom JJ by S&M brenda

Piše: Redakcija

Insiracije za novu kolekciju JJ by S&M uvijek dolaze od žene koja zrači samopouzdanjem i elegancijom. Novom linijom haljina, željeli smo da ispričamo jednu modernu priču u kojoj će se pronaći jake, samosvjesne žene

Foto: Boris Stanišić

Ljubiteljice mode obradovat će vijest da je nova kolekcija brenda “JJ by S&M Design Collection” završena i spremna za vaše ormare. Dvije talentirane žene, Samra Menzilović- Ćatić i Jelena Jugović-Tuncel koje stoje iza ovog brenda, odlučile su se za kolekciju intenzivnijih boja, koja se lako može uklopiti u poslovnu i privatnu varijantu odijevanja.

– Insiracije za novu kolekciju JJ by S&M uvijek dolaze od žene koja zrači samopouzdanjem i elegancijom. Novom linijom haljina, željeli smo da ispričamo jednu modernu priču u kojoj će se pronaći jake, samosvjesne žene. Kolekcija je proizvedena u Istanbulu, sadrži deset haljina, koje smo za potrebe snimanja uklopile sa linijom cipela koje su također novitet u našem brendu – kaže Jelena za “Azru”, čija adresa je nakon udaje u Turskoj. No, nerijetko Jelena dođe u BiH, jer pregršt je ideja koje ona i poslovna partnerica, dizajnerica Samra imaju, a one ne trpe uvijek mailove. Novi planovi s papira će svoju realizaciju imati već najesen.

kolekcija-samra-jelena4

Lijepo i atraktivno

– Radi se o kolekciji koju pripremamo za jesen\zimu, također, linija ženske obuće će pratiti novu kolekciju, s obzirom na to da je Samra puna ideja i inspiracija, ne bih se iznenadila da prije jesen/zima kolekcije izbacimo nešto novo. Često mi je mail zatrpan prijedlozima koji svakodnevno stižu od nje – govori Jelena.

Kako danas svaka nova kolekcija neizostavno mora biti ispraćena zanimljivim editorijalom, tako su i Jelena i Samra photoshooting uradile u Bosni i Hercegovini. Ovaj dio posla prepustile su u ruke talentiranom fotografu Borisu Stanišiću.

– Jelena i ja uvijek volimo raditi kolekcije koje bi i same nosile, ono što je prednost u našem poslu je to što Jelena živi u Instanbulu, gradu koji je industrijski razvijen i generalno metropola, tako da pratimo šta je to što se nosi sezonski, koje boje, koji krojevi i tako dalje. Kao i do sada, baziramo se na pret-a-porter, i insistiramo, kad je o dizajnu riječ, da našu odjeću možete nositi kako na poslu tako i nakon posla, mogu je nositi i zaposlene žene koje žele da uvijek izgledaju lijepo i atraktivno.

kolekcije-samra-jelena5

Showroom u Turskoj

Kada razmišljam o novoj kolekciji, Jelena i ja smo konstantno na vezi, uključena sam maksimalno u njene obaveze, i nastojim da dizajniram upravo ono što Jeleni treba za užurban poslovni dan, koji počinje sastancima, snimanjima pa i javnim pojavljivanjima. S obzirom da je Jelena lice našeg brenda onda sve treba biti prilagođeno upravo njoj. Ono što je zanimljivo je da se okrećemo koloritu intenzivnih boja, potom tu je i silueta koja laska ženama – govori i Samra, naročito ističući novitet u njihovom modnom poslu, odnosno brendu, a to su cipele.

– Ove godine u sklopu brenda JJ by S&M Design Collection možete naći i zanimljiv asortiman obuće, kako nam jesen dolazi tako treba već početi razmišljati o zimskoj kolekciji cipela, a i limitiranoj kolekciji koju izbacujemo odmah iza Nove godine. Potom u septembru nas očekuje i modna revija u Sarajevu, a u mjesecu novembru i showroom u Turskoj. Posla je mnogo, međutim, nas dvije smo maksimalno posvećene našem modnom brendu jer smo uvjerene da samo radom i trudom možemo doći do cilja koji smo zacrtale. Nas web sajt radi punom parom, a u planu nam je i da otvorimo prodajni prostor – kaže Menzilović-Ćatić.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti