Važno je da vaš mališan rano počne učiti strani jezik, savjetujemo vas i kako

Piše: Redakcija

Sporazumijevanje je samo jedna prednost učenja stranih jezika, jer već i proces učenja ima pozitivne učinke na razvoj mozga i osobnosti – posebno u mlađoj dobi. Što ranije počnemo učiti neki jezik, to bolje. Mozak je programiran za učenje jezika sve do šeste godine, a u tom se razdoblju u neuronskim putevima stvaraju dragocijene veze koje se kasnije više ne mogu formirati.

ZAŠTO RANO UČENJE IMA PREDNOSTI?

Ono što se donedavno mnogima činilo nekonvencionalno – da djeca počnu učiti strani jezik u najranijoj dobi, već s nekoliko mjeseci – danas je dokazano uspješna metoda učenja jezika, ali i razvijanja drugih vještina.

Naime, djeca bez obzira na dob, čak i na to jesu li progovorila, mogu usvojiti novi jezik, ako su njemu izložena. Ovu činjenicu uočila je Helen Doron, britanska jezikoslovka i edukatorica, osnivačica istoimene metode podučavanja engleskog jezika. Metoda Helen Doron bazira se na upijanju jezika u prirodnom okruženju, bez naglaska na gramatička pravila te kroz igru, pokret i muziku.

Istraživanja su pokazala kako učenje stranog jezika u ranoj dobi povećava vještine kritičkog razmišljanja, kreativnosti i fleksibilnosti uma. Učenje stranog jezika pomaže u širenju svjetonazora i razvijanju tolerancije, osjetljivosti i uvažavanju drugih kultura.

Kako učenje jezika pomaže u razvijaju komunikacijskih vještina, ono ima i učinak na rast samopouzdanja, na koje dodatno pozitivno utječe i spoznaja djeteta kako može komunicirati s ljudima iz drugih kultura, posebno u inozemstvu. Sve ovo povećava samopoštovanje i osjećaj samostalnosti.

JEDNOSTAVNIM PRISTUPOM DO REZULTATA

U poređenju s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate.
Dijete koje je redovno izloženo stranom jeziku osjeća njegovu melodiju, za razliku od djeteta koje uči slijedeći gramatička pravila, zbog čega metoda Helen Doron djeci pomaže ne samo u razvoju govornih vještina, nego i u razvoju osobnosti.

U Helen Doron centrima uči se u malim grupama, a metoda uzima u obzir individualnost djeteta i jedinstvene stilove učenja te se koristi igrom, pokretom i muzikom uz mnogo zabave kako bi potaknula ljubav prema učenju i sklonost usvajanju jezika. Helen Doron English je pozadinsko slušanje audiosadržaja kod kuće, čime se omogućava neprekidno izlaganje engleskom jeziku, iznimno važno u ranoj dobi. Metoda se kontinuirano poboljšava novim spoznajama i novim tehnologijama, kao što su augmented reality, aplikacije za tablete i mobilne uređaje te crtanim filmovima. Želite li svom djetetu pomoći u otvaranju svijetu i razvijanju brojnih vještina, otkrijte svijet Helen Doron English putem web-stranice www.helendoron.hr.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti