Kako smo snimali editorijal vjenčanica za našu naslovnicu: Jesen je pravo vrijeme da kažete “DA”

Piše: Redakcija

Dok listate stranice svog omiljenog magazina i uživate u fotografijama, možda vam se to čini kao tren posla. No, organizacija snimanja najteži je dio ovog angažmana. Treba pronaći savršenog modela, make-up artistu, asistenta snimanja, izabrati originalnu lokaciju I, ono najvažnije, fotografa koji će razumjeti ideju i dati sve od sebe da napravi odlične fotografije.

Fotografija i postprodukcija: Aida Redžepagić
Model: Dalila Tufo
Vjenčanice: Salon vjenčanica “Hill’s”
Lokacija snimanja: Hotel “Hill’s”, centar Sarajeva, Salon vjenčanica “Hill’s”
Organizacija snimanja: Emir Glogić, brand manager hotela “Hill’s” i “Hollywood” i Lejla Lojo, novinar
Mi smo imali odličan tim, a razumijevanje na setu upravo je ono što vodi do najboljih rezultata.

Posljednji augustovski dan išao nam je na ruku. Nije bilo pretoplo, a temperatura za nekoliko stepeni niža od ljetnog prosjeka, omoguća nam je da cjelodnevno snimanje prođe bez velikog napora. Startali smo već u devet sati ujutro, a prvi set bio je organiziran u novootvorenom hotelu “Hill’s” na Ilidži. Ljubazno osoblje maksimalno nam je izašlo u susret, te smo snimanje obavili na više lokacija u hotelu. No, sve fotografije nikada ne uđu u uži izbor.

vjencanica3

Sljedeća lokacija bio je sami centar grada: velika raskrsnica na Čeki. Jeste li se ikada pitali koliko traje dužina zelenog svjetla za pješake na semaforu? Vjerovatno niste, no mi smo morali znati da za 30-ak sekundi moramo napraviti savršenu fotografiju na najprometnijoj raskrsnici u Sarajevu.

vjencanica2

Zbog toga je naš model Dalila Tufo, koja je svoj posao shvatila veoma odgovorno, znala da su ovo situacije kada nema mjesta za paniku.

Aida je, s druge strane željela, isprobati sve opcije, pa se snimanje konstantno ponavljalo. Trebalo je napraviti više od 10 fotografija dok nismo došli do one koja bi mogla ući u uži izbor. Naravno, sve to je bilo veoma zanimljivo prolaznicima, pa su neki čak prilazili kako bi mladenki čestitali na udaji.

Sljedeća lokacija bio je plato ispred Narodnog pozorišta. A potom se tim premjestio u nedavno otvoreni Salon vjenčanica “Hill’s” u naselju Otoka. Upravo tu nastao je cover našeg aktuelnog broja. No, to tada nismo znali. zato svaku fotografiju i treba snimati i raditi kao da se snima isključivo za naslovnicu. Jer, nikad se ne zna…

Još jedan kuriozitet obilježio je snimanje našeg editorijala. Naime, ovo je prvi editorijal koji je popraćen videom, snimanim 360 stepeni kamerom, zahvaljujući Rutmap servisu. Pogledajte video

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti