Zala Đurić Ribič: Lijepa Đurina kći! I ne samo to

Piše: Redakcija

Od svih zvijezda koje su prošetale crvenim tepihom na posljednjem SFF-u najljepši „modni dodatak” imali su Tanja Ribič i Branko Đurić Đuro. S njima je bila starija kćerka Zala, koja je ljepotom, mora se priznati, zasjenila roditelje. Ljepota nije sve što posjeduje. Ova 16-godišnjakinja polako počinje otkrivati i svoje talente. Prvo u ritmičkoj gimnastici, a sada i u muzici. Nedavno je snimila spot za svoju prvu pjesmu „Šele zdaj” („Tek sada”), u kojem bosonoga veselo trčkara i pjevuši po morskoj obali. Genetika i odrastanje u umjetničkoj porodici učinili su svoje. Život i karijera su pred njom, ambicija i talenta joj ne nedostaje. Može se očekivati da za koju godinu, kada prošeta sarajevskim crvenim tepihom, više ne bude samo lijepa Đurina kći, već istinska zvijezda. A, kad smo već kod crvenog tepiha…

Zala, ko se pobrinuo za tvoj styling na SFF-u?

– Ja sam uvijek sama svoj stilist, ali često slušam mamine savjete, kao i ona moje. Inače, ne volim nositi skupe marke. I kad bih imala toliko para da se oblačim u najskuplje firme, ne bih htjela, zato što se ne bih osjećala ugodno u haljini od nekoliko hiljada, kad u isto vrijeme negdje u svijetu ljudi nemaju novca ni za hranu.

Imaš besprijekorno držanje. Jesi li se bavila nekim sportom? Koliko dugo?

– Hvala Vam za kompliment. Otkako znam za sebe, bavim se nekim sportovima. Imala sam različite faze, trenirala sam tenis, jedrenje i hip hop, ali najviše vremena sam posvetila ritmičkoj gimnastici. To mi je, ustvari, i najveća ljubav kojoj sam predana već osam godina.

S obzirom na to da si odrasla u glumačko/muzičkoj porodici, ne čudi da si krenula stopama roditelja. Šta je to, ipak, bilo presudno da čujemo i tvoj glas?

– Kao što ste već i sami rekli, odrasla sam u takvoj porodici kakva sam i sama. Mama i tata posvećeni su umjetnosti, a ja sam non-stop s njima. Loigično je bilo da i ja krenem njihovim stopama, jer sam već kao dijete pratila razna snimanja i koncerte.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra”, broj 862

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti