Pripremate veliki ručak? Bez panike, rješenje je super ukusna mesna torta

Piše: Redakcija
Redovna čitateljka magazina "Azra" Mirsada Begović iz Sarajeva, predsjednica Udruženja za podršku djeci i omladini s teškoćama u razvoju "Osmijeh nade", s nama je podijelila recept za mesnu tortu. U šali kaže kako je za ovo jelo potrebno dobro poznavati svog mesara koji će vam izabrati najbolje meso. Ovaj obrok je namijenjen za šest ili osam osoba, i odličan će biti za one domaćice koje često na ručku okupljaju brojnu rodbinu ili prijatelje.

 
Sastojci:

600grama teleće šnicle
600grama junećeg mesa 
600grama pilećeg mesa
200grama suhog mesa
10 jaja
200 grama pavlake
200grama trapista sira
Mješavina začina

Priprema:
 
1. Meso dobro izlupati, potom pobiberiti i posoliti.
2. U dublji pleh za pečenje poredati prvo juneće šnicle, premazati ih pavlakom i posuti sa 100 grama sjeckanog suhog mesa i 100 grama trapista. Preko toga ulupati pet jaja. (Ne mutiti jaja!) 
3. Poredati šnicle od pilećeg mesa, premazati pavlakom, posuti sjeckanim suhim mesom i trapistom i ulupati ostalih pet jaja. Zatim pokriti telećim šniclama. 

4. Prekriti je aluminijskom folijom i peći je 1sat i 30 minuta na 250 stepeni celzijusa.



Obrok za 6-8 osoba
Vrijeme pripreme: 1h i 30 min

mirsada8 mirsada1 mirsada3 mirsada6 mirsada7mirsada-mesna-torta-05-ss

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti