6. Sportske igre Oaze i Specijalna olimpijada BiH

Piše: Redakcija

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Kantona Sarajevo „Oaza“ organizira najveće takmičenje za osobe s intelektualnim teškoćama, 6. po redu Sportske igre „Oaze“ i Specijalna olimpijada BiH,  koje će biti održano od 06. do 09. oktobra 2016. godine u Sarajevu.

Cilj ovog takmičenja je promocija sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama, te je praktičan primjer poštovanja ljudskih prava, prema Konvenciji UN-a, da osobe s invaliditetom imaju pravo na aktivno bavljenje sportom. Partner na projektu je FIFH Malmo, a veliku podršku i pomoć u organiziranju SOI pružile su i nevladina organizacija MyRight, međunarodna agencija za saradnju SIDA iz Švedske.

Na takmičenju će učestvovati više od 500 osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Švedske i Saudijske Arabije, a borit će se za medalje u osam sportova: plivanje, atletika, kuglanje, nogomet, košarka, stoni tenis, bočanje i MATP program.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ovogodišnji je ambasador Sportskih igara „Oaze“ te će, 06. oktobra 2016., u 11 sati, na Olimpijskom bazenu Otoka održati press konferenciju za novinare s direktorom Udruženja Arminom Smajlovićem i direktoricom Specijalne olimpijade BiH Kadom Delić. Istog dana, u 19 sati, u dvorani „Ramiz Salčin“ Mojmilo, na svečanom otvaranju, Amel će označiti početak Sportskih igara „Oaze“ 2016. godine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti