Pet prirodnih sastojaka koji će vas riješiti masne kose

Piše: Redakcija

Ako vam se kosa masti dan nakon što ste je oprali  evo par prirodnih načina kako da riješite taj problem.

kosa

Ovo su prirodni preparati koji će vam pomoći riješiti problem masne kose:

1. Jabučni ocat
Unatoč jakom mirisu, ocat će učiniti čuda za vašu kosu. Ova će otopina balansirati prirodnu pH vrijednost, spriječiti pucanje i petljanje kose, a najpoznatija je po tome što joj vraća sjaj i efikasno “liječi” masnu kosu.
Pomiješajte ½ šalice jabučnog octa sa istom količinom vode te ostavite na kosi nekoliko minuta prije ispiranja. Regenerator vam neće biti potreban.

2. Sok od limuna
Limun je dobar prirodni preparat za probleme vlasišta, što uključuje i masnu kosu. Kiselina iz ovog ploda balansira pH vrijednost tjemena te kontrolira izlučivanje sebuma.
Sok dva limuna pomiješate s destiliranom vodom, nanesite na tjeme, ostavite da djeluje 5 minuta te isperite. Ponovite dva put u tjednu za najbolje rezultate.

3. Crni čaj
Ova vrsta čaja sadrži tanina koji prevenira lučenje sebuma sužavajući pore.
Jednu žlicu crnog čaja prelijte šalicom vrele vode i ostavite tako 10 minuta da se hladi. Tekućinom operite tjeme i ostavite da djeluje 10 minuta. Isperite kosu blagim šamponom i postupak ponovite par puta tjedno za najbolje rezultate.

4. Aloe vera
Vitamini, minerali i enzimi prisutni u aloe veri su od velike pomoći ako se želite riješiti masne kose. Pomaže očistiti tjeme od nečistoća te kontrolira lučenje sebuma.
Jednu žlicu aloe vere i jednu žlicu limuna pomiješate sa šalicom bilo kojeg blagog šampona. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje 5 minuta. Isperite. Koristite ovaj pripravak kad god perete kosu.

5. Soda bikarbona
Soda bikarbona se često koristi kao samopomoć kod kuće, a uklonit će i vaše probleme s peruti i masnom kosom.
Umjesto da kosu operete šamponom, žlicu sode bikarbone umasirajte na mokru kosu i tjeme te nakon jedne minute temeljito isperite. Koristite ju barem dva tjedna, ne svakodnevno, ali kontinuirano.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti