U zdravom tijelu zdrav duh: Vježbe za svaku ženu

Piše: Redakcija

Teško je zamisliti zdravo tijelo i zdrav duh bez barem malo aktivnosti, bilo da se radi o individualnim vježbama s trenerom, grupnim vježbama na aerobicu ili aktivnostima kod kuće. Svako od nas treba rezervisati dnevno malo vremena za neku od aktivnosti.

Dok neke žene spajaju ugodno s korisnim pa tako obavljajući određene kućanske poslove ujedno rade na pojedinim mišićima na svom tijelu, druge se više oslanjaju na razne programe koje nude teretane i organizirane mix grupe u kojima se nude vježbe za svaku skupinu mišića. Bez obzira koji način vježbanja odabrali važno je da ne odustajete i da aktivnosti uključite u svakodnevni život. Postoji nekoliko različitih vježbi koje svaka žena može raditi, a s kojima će oblikovati tijelo do savršenstva.

Čučnjevi su jedna od vježbi s kojima ne možete pogriješiti, a koje možete raditi i kod kuće s tim da se svaki put prije i nakon vježbanja treba istegnuti kako ne bi došlo do ozljeda. Stanite, lagano raširite noge i krenite se spuštati u čučanj koliko možete. Učinite to 10 puta, napravite pauzu i napravite još jednom.

Za sljedeću vježbu treba leći na prostirku. Oslonite se na ruke, savijte jednu i počnite podizati prvo jednu nogu, tako 10 puta i onda drugu nogu. Pokušajte držati ravnotežu, a nakon što odradite 10 vježbi, zadržite nogu u zraku i titrajte sve dok ne izbrojite do 5. Isto ponovite i s drugom nogom.

Želite li vježbu koja će obuhvatiti sve mišiće, lezite na prostirku, stavite ruke iza leđa i savite noge. Krenite se podizati kao da ćete raditi trbušnjake, ali ćete umjesto toga krenuti s rukom prema suprotnom koljenu i tako naizmjenično 10 puta. Za početak napravite jednu seriju od 10 ponavljanja, a s vremenom pokušajte napraviti barem 3 serije vježbi.

Za vježbu koja se najviše koncentrira na leđa uzmite prostirku, oslonite se na ruke i počnite se podizati tako da vam noge miruju dok reagira samo prednji dio tijela. Odaberite vježbe s kojima ćete raditi na mišićima i ujedno praktikovati zdrav način života.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti