Maska s medom za jačanje vlasi – spremite kosu za zimu

Piše: Redakcija

Zimi, kada je vazduh u našim domovima isušen od konstantnog grijanja, dok nas vani čekaju smog, gasovi, dim iz dimnjaka, hladnoća i  mraz, kosa je sklona pucanju i oštećivanju više nego ikada.

Jedan od načina da zaštitite vašu kosu jeste da je napolju uvijek nosite sakrivenu ispod kape, ali ni to neće riješiti problem za stalno. Ali, svakako možemo da uradimo ono što je do nas, a to je da joj pružimo dodatnu njegu koja će joj dati snagu da se izbori sa svim štetnostima koje vrebaju iza svakog ćoška.  Same možete napraviti efikasnu masku koja će kosi dati jačinu i obnoviti oštećene vlasi.

Potrebni sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 1 limun
  • 1 jaje
  • Med
  • Ruzmarin

Nanesite masku na cijelu kosu, od korijena do vrhova i slobodno je umasirajte. Ostavite da stoji pola sata. Poželjno je da kosu tokom tog perioda zamotate u plastičnu kesu kako bi se postiglo djelovanje maske. Nakon toga operite kosu na uobičajen način.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti