Nova “Azra” na kioscima: Banjalučanka Ana otkriva zašto se s 24 godine bavi s osam zanimanja, objavljujemo i imena više od 100 djece iz BiH, strastvenih zaljubljenika u sport

Piše: Redakcija

Poznata TV voditeljica Šejla Cocalić se nakon godinu porodiljskog dopusta vraća na tv ekrane. Pred njom je, isrpričala nam je u velikom intervju, mnogo posla u vezi s pripremom jubilarne emisije “Ispuni mi želju” koja se na TV Hayat prikazuje desetu godinu. Šejla i suprug Emir, poznati radijski voditelj, a odnedavno i vlasnik marketinške agencije, “Azri” ekskluzivno ustupaju fotografije svog jednogodišnjeg sina Armana. Ovo je prvi put da bračni par Cocalić široj javnosti predstavlja sina. Sretni roditelji prije nekoliko dana su u velikom stilu proslavili njegov prvi rođendan, te su radost i slavljeničke utiske podijelili s “Azrom”.

– Onog trenutka kad se rodio naš Arman, sve u nama je procvjetalo i zasjalo nekim novim sjajem. Ljubav je dobila novi smisao, a naš život jednu potpuno novu i drugačiju dimenziju – kaže sretna mama za naš magazin.

Fotografije s rođendanskog  slavlja i intervju, u kojem popularna voditeljica govori o odgoju sina, podjeli roditeljskih obageza,  ali i o tome  zašto je suprug njoj prepustio izbor imena za njihovog sina, čitajte u novom broju “Azre”.

Da žene uistinu mijenjaju svijet, radom i zalaganjem ruše predrasude i stereotipe, potvrđuju i tri bh. dame, koje  su odlučile novac za život zarađivati, na uslovno rečeno, muškom terenu. U Banjoj Luci smo upoznali Anu Lukajić. Radni dan ove 24-godišnje Banjalučanke traje 18 sati. Bavi se s čak osam zanimanja; vozi kamion, autobus, teniski je sudija, poslastičar, optičar, a također vješta i u zlatovezu.

– Kada sam položila za kamion s prikolicom i otišla da mi tu kategoriju dodaju u vozačku dozvolu, gospođa s pulta me pitala: “Čime se ti, sine, baviš u životu? Rekla sam da vozim kamion i radim nokte i obje smo se nasmijale – otkriva samo jednu od anegdota ova svestrana djevojka.

Osim s Anom, razgovarali smo i s Dželminom Kepeš iz Sarajeva, koja je bijeli mantil zamijenila plavom, policijskom uniformom, dok smo u Brčkom upoznali dimnjačarku Dajanu Đurić, djevojku koja je s deset godina očistila prvi dimnjak.

Bosanska Sharon Stone, kako je zbog ljepote mnogi nazivaju, Adrijana Kurtišaj, krije svoj ljubavni život od javnosti i medija, no, ovoga puta je učinila izuzetak, te samo za “Azru” otkriva da nije sama, i da je njeno srce “ukrao” jedan zgodni Splićanin.

“Azra” u novom izdanju donosi i veliku temu “Zašto je važno da dijete rano zavoli sport”. Posjetili smo nekoliko škola sporta u BiH i upoznali mališane koji su umjesto tableta izabrali sport. Objavljujemo i imena više od stotinu dječaka i djevojčica,  zaljubljenika u fudbal, atletiku, tenis, plivanje, rukomet…, možda se baš među njima kriju novi Džumhur, Džeko, Tuka…O tome kako je od malih nogu zavolio sport, prvo fudbal, a potom i košarku, te kako se postaje sportska zvijezda, mališane savjetuje košarkaš berlinke “Albe” Elmedin Kikanović.

Osim navedenog,aktuelna “Azra” donosi još mnogo zanmljivog sadržaja, savjeta iz svijeta mode, ljepote i kulinarstva, ali i vrijednih poklona.

 

1025_naslovna

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti