“Express i ja” – Najveće zvijezde Balkana oduševile publiku

Piše: Redakcija

Veličanstvenim koncertom sinoć je u prepunoj dvorani Zetra proslavljen 25. rođendan Grupacije „Avaz” i 800. broj magazina „Express”. Publika je uživala u svakom taktu muzike, pjevala je zajedno s izvođačima, a izlazak svake od zvijezda na binu pratila je prava erupcija oduševljenja.

Spektakl kakav Sarajevo i Bosna i Hercegovina do sinoć nisu vidjeli, uveličale su muzičke zvijezde Halid Bešlić, Lepa Brena, Miroslav Ilić, Hari Mata Hari, Selma Bajrami, Željko Samardžić, Rada Manojlović, Haris Berković, Aco Pejović, Boban Rajović, Amar Jašarspahić Gile, Duško Kuliš, Enes Begović, Halid Muslimović, Hanka Paldum, Nihad Alibegović, Haris Džinović, Emir Đulović, Fatmir Sulejmani, Ibro Bublin, Adis Škaljo, Denial Ahmetović i mnogi drugi. Izvođače je pratio orkestar Miše Mijatovića.

Koncert godine otvorio je sjajni dječak 12-godišnji Marko Bošnjak, koji je publiku podigao na noge izvodeći kompoziciju “Što te nema”.

Magazin “Express” povodom izlaska 800. broja na sinoćnjoj spektakularnoj manifestaciji u dvorani “Zetra” dodijelio je nagrade najznačajnijim estradnim ličnostima za njihov dosadašnji doprinos na muzičkoj sceni BiH i regiona. Nagrade koje su uručene izvođačima čije karijere traju već desetljećima, ali i mladim nadama koje su tek zakoračile u svijet estrade, od ove godine postat će tradicionalne.

Lepa Brena proslavila rođendan u Zetri

Balkanska folk diva Lepa Brena sinoć je u spektakularnom stilu u sarajevskoj Zetri proslavila svoj 56. rođendan.

Na oduševljenje brojnih fanova, popularna pjevačica je pomoću specijalnih užadi “sletjela” na binu sa krova dvorane, izazvavši salve aplauza. Potom je priredila koncert za pamćenje svojoj vjernoj publici, koja se nimalo nije libila, te je uglas znalački zapjevala uz jednu od najvećih folk zvijezda jugoslavenskih prostora svih vremena.

Lepa Brena ranije je najavila kako joj je iznimno drago što će se proslava njenog rođendana desiti upravo u Zetri, na veličanstvenom koncertu organizovanom povodom proslave 25. rođendana Grupacije “Avaz” i 800. broja magazina “Express”. Brenini fanovi su sa uzdignutim rukama mobitelima i kamerama bilježili svaki detalj njenog nastupa.

U priloženoj fotogaleriji,  pogledajte kakva je atmosfera vladala na fantastičnom Breninom nastupu, ali i na cijelom događaju.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti