ABBA se ponovo okuplja nakon više od trideset godina

Piše: Redakcija

Švedska pop-grupa ABBA ponovno se okuplja. Čuveni kvartet će 34 godina nakon posljednjeg javnog nastupa ostvariti “novo digitalno iskustvo” u 2018. godini. Članovi grupe Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson i Anni-Frid Lyngstad radit će sa Simonom Fullerom, kreatorom Američkog idola.

– Istražujemo novi tehnološki svijet, s virtualnom stvarnošću i vještačkom inteligencijom što će nam omogućiti da stvorimo nove oblike zabave i zadovoljstva koje prije nismo mogli ni zamisliti – rekao je Fuller.

U 30 godina karijere Fuller je bio menedžer pjevačicama Annie Lennox, The Spice Girls i Amy Winehouse, engleskom fudbaleru Davidu Beckhamu, teniseru Andyju Murrayu, vozaču F1 Lewisu Hamiltonu te pobjednicima Američkog idola (Kelly Clarkson, Carrie Underwood i David Cook).

Grupa ABBA – čiji su hitovi Waterloo, Dancing Queen i Take A Chance On Me bili planetarno popularni – razišla se 1982. godine.

– Naši fanovi širom svijeta stalno nas pozivaju da se ponovno okupimo i nadamo se da će stvaranje nove ABBA-e za njih biti jednako uzbudljivo kao za mene – rekla je Lyngstad.

 

Pročitajte još