Jennifer Lawrence u novom filmu kao američka ikona džez doba

Piše: Redakcija

Izgleda da Jennifer Lawrence cilja na još jednog Oskara. Poznata glumica u novom biografskom filmu oživjet će lik američke književnice i ikone džez doba, Zelde Fitzgerald.

Fokus filma, inspirisan biografijom Zelda, koju je napisala Nancy Milford, bit će na Zeldinoj borbi da sebe definiše kao samostalnu umjetnicu tokom braka sa F. Scottom Fitzgeraldom u kome je u isto vrijeme bila muza i suparnik. Napisan od strane Emme Frost (The White Queen), scenario će istraživati i mentalno stanje književnice kojoj je 1930. godine dijagnostikovana šizofrenija.

Iako je do sada snimila samo jedan biografski film (Joy) rezime mlade glumice će biti napakovan njima – u predstojećem filmu Stevena Spielberga, It’s What I Do, Lawrence će tumačiti lik ratnog fotografa Lynsey Addario, kao i naučnice Elizabeth Holmes (najmlađa milijarderka na svijetu, koja je osnovala Teranos, laboratoriju za ispitivanje krvi) u filmu Adama McKaya pod nazivom Bad Blood, prenosi harpersbazaar.com.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti