Saša Kovačević: Brat i ja smo vaspitani da se najviše volimo

Piše: Redakcija

Jedan od najpopularnijih pop pjevača u Regionu, 31-godišnji Beograđanin Saša Kovačević kaže kako jutro i nije njegov dio dana. Baš u to vrijeme imali smo zakazan intervju u jednom od sarajevskih hotela. Uprkos tome što se nije dovoljno naspavao, trudio se, uz osmijeh, odgovarati na svako naše pitanje. Djevojke bi o ovom atraktivnom pjevaču željele znati mnogo toga, a Saša je već u ranoj fazi ovog posla naučio da svoju privatnost baš i ne može skrivati.

Ovo ljeto obilježila su dva Vaša single: “Zamalo tvoj” i “Temperatura”. Spotovi na Kubi su urađeni vrhunski. Vi ste jedan od rijetkih izvođača koji mnogo ulaže u svoju karijeru. Koliko se to u današnje vrijeme kratkoročnih vrijednosti, isplati?

– Bez obzira da li se to materijalno ili finansijski isplati, brat Rade i ja volimo da ulažemo u našu karijeru. A ukoliko želiš da kroz određene godine ostvariš veliki uspjeh, onda moraš da se zaista trudiš i samim tim da ulažeš u produkciju. Posljednje dvije pjesme smo snimali u Barceloni, jer smo željeli da promijenimo stil aranžmana i produkcije, tako da sve to ima neku drugačiju dimenziju.

Zašto većinu spotova snimate u inozemstvu?

– Ni sam ne znam. Konkretno, kad smo završili ova dva singla, brat i ja smo vidjeli da jedino Kuba može da “ispriča” te stihove i muziku. Isto tako je ranije bilo s Tajlandom.

Šta je to na Tajlandu što Vas toliko privlači?

– Otkrit ću vam da sam tamo snimio i pola spota za baladu “Jedra”, koju ću izbaciti do kraja godine. Plaže na Tajlandu su neprevaziđene, i svake godine tamo idem baš zbog njih. Ne mogu reći da odlazim zbog njihove kulture ili načina života, jer su malo drugačiji od Evropljana, ali Tajland opet ima neki svoj duh i zaista se svake godine tamo vraćam na odmor. Čak i kada smo spotove snimali, toliko nam je bilo lijepo tamo da smo tražili razloge zašto bismo se opet vratili. Bilo je jako naporno, ali je vrijedilo.

Koliko Vam godi kada odete na neko mjesto gdje Vas niko ne poznaje? Je li tek to pravi odmor?

– Nije da ja sad imam neke barijere i da imam neki problem s tim što mi fanovi prilaze. Izabrao sam da se bavim javnim poslom, a sve je to sastavni dio showbusinessa, tako da to ne smatram negativnim nego pozitivnim. A ako želiš baš da se odmoriš, onda biraš destinaciju gdje te niko ne poznaje.

Kompletan intervju čitajte u printanom izdanju magazina “Azra” (broj 1027)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti